Schokkend modenieuws over onze mannen

185

2 OKTOBER 2013 | Het is 2013, maar blijkbaar zijn onze mannen nog steeds een ramp op modevlak. Dat mogen we toch stellen naar aanleiding van een enquête afgenomen door Zalando. Zo blijkt roze voor de Belgische man nog steeds uit den boze…

Shoppen voor hun plezier? Niet voor onze Belgische mannen. Het liefst van al laten ze het shoppen over aan hun partners. Rare jongens! Ze willen ook alleen maar kleren kopen als dit echt nodig is. En als ze dan gaan shoppen, zoeken ze niet precies naar merken en geven ze ook weinig aandacht aan modetrends. Als het maar comfortabel zit. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat onze venten heel wat minder geld uitgeven aan kleren dan bijvoorbeeld onze noorderburen. Gemiddeld 95 euro per maand, can you believe it?!

Wat alle mannen delen, is dat ze geen fashion icon nodig hebben. Ze vertrouwen op de modekennis van hun partner, die in de meeste gevallen ook hun outfits kiezen. Ze praten ook niet graag over mode, behalve als het echt moet en dan alleen maar met hun partner.

De lievelingskleding van de Belgische man? Blauwe jeans, het is immers supercomfortabel en valt met alles te combineren. Voor meer formele gelegenheden, grijpen ze naar een klassieke suit and tie. Roze vinden ze not done, in tegenstelling tot vele buitenlanders die het met trots dragen. Een rok mag nog steeds niet, maar korte broeken zijn best oké. En op schoenenvlak? Wel, de gemiddelde Belgische man heeft er slechts zes paar. De horror!

Ben jij ook gechoqueerd? Tijd voor een revolutie, mannen!

Eline Denys

Wil je meer weten over dit onderzoek? Klik hier!