Secret hot spots

107

30 APRIL 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips straight from Barcelona!

Verplichte kost in Barcelona: La Sagrada Familia van Gaudi door Instagram sleuren. Een cliché, oké. Daarom vragen we vandaag aan ‘local’ Katrien Claus welke andere – en minder evidente – plekjes het waard zijn om te posten, te liken en te delen.

Katrien, wat moeten we zeker gezien hebben als we in Barcelona zijn?
In het oude gedeelte van Barcelona moet je eens de Hospital de la Santa Creu bezoeken. Het is een prachtig gebouw met een mooie patio die zeker het zien waard is. Ook de Hospital Sant Pau, vlakbij Sagrada Familia, is een zeer mooi gebouw.

Waar vinden we de mooiste plekjes van Barcelona?
De bunkers van el Carmel. Daar is het adembenemend! Je hebt er een prachtig zicht over Barcelona. Het ligt bovendien niet ver van Parc Guell. Je kunt er dus gemakkelijk met een busje heen.

Zijn er leuke marktjes waar we heen moeten?
La Bouqeria en de Mercado De Santa Catalina zijn leuke voedselmarktjes. Om er een paar op te noemen, want er zijn zeker meer van 40 verschillende voedselmarkten. Af en toe is er ook een leuke designermarkt. Die markt kun je vinden aan Convento San Augustin.

Waar is het meest romantische plekje in Barcelona?
Rechtover het Picasso museum zie je het Design museum. Daar vind je een leuk cafeetje. Het is er erg gezellig en een ideale plek voor koppeltjes. Ook het Hotel Mercer is zeer romantisch. Het is een groot gotisch paleis. Je hebt er een cocktailbar en een tapasbar. Een must voor verliefden!

En het meest avontuurlijke?
Tibiddabo en Carretera de las Aguas. Dat is een pad die langs de berg heen loopt. Op de top kan je een kerk en een pretpark vinden. Je kunt er ook wandelen, fietsen én je hebt er bovendien een prachtig uitzicht!

Overmorgen een dubbele portie tips over Barcelona!