Kunstenaar Eli Rezkallah heeft de perfecte manier gevonden om de verschillen tussen man en vrouw in de verf te zetten; hij gaat op zoek naar oude seksistische advertenties en draait vervolgens de rollen om.


Eli Rezkallah gebruikt advertenties uit de  uit de jaren 1940, 1950 en 1960 en verwisselt de de rollen van de mannelijke en vrouwelijke personages. In de oorspronkelijke advertenties zien we hoe vrouwen onderdrukt en als ondergeschikt bestempeld worden, de mannen zijn dan weer intelligent en dominant. Wanneer de rollen omgedraaid worden, valt des te meer op hoe waanzinnig seksistisch de advertenties zijn.

Eli kreeg het idee voor deze reeks toen hij op bezoek was bij zijn familie in New Jersey, zo vertelde hij aan Bored Panda: “Ik hoorde mijn ooms praten over vrouwen, ze zeiden dat vrouwen beter kunnen koken en goed hun ‘vrouwelijke taken’ kunnen vervullen. Ik was verrast te horen dat sommige mannen nog steeds op die manier denken. Natuurlijk geldt dit niet voor alle mannen. De advertenties uit de jaren vijftig worden als vintage beschouwd, maar in de huidige samenleving is er nog steeds seksisme aanwezig. En dus bedacht ik een parallel universum waarin de rollen omgekeerd worden, en de mannen een portie krijgen van hun eigen seksistische gif.”

Meer weten over Eli Rezkallah via zijn website.