Vlug, maak als de bliksem een selfie want uit onderzoek blijkt dat het nemen van je zelfportret gelukkig maakt. Ijdelheid loont dan toch?

Toegegeven, het nemen van selfies wordt vaak geassocieerd dwaze ijdelheid. En veilig is het ook al niet: wereldwijd sterven er meer mensen bij het nemen van selfies dan van aanvallen van haaien. Meestal vallen de onfortuinlijke fotografen van een rots of de afgrond in, of ze worden geraakt door voertuigen. En toch zou het nemen van selfie gelukkig maken. Hoezo dan?

En toch. Onderzoekers van de Universiteit van California hielden een kleinschalig onderzoek over het onderwerp: 4 weken lang volgden ze een groep studenten die onderverdeeld werden in 3 groepen. Aan groep 1 werd gevraagd 3 keer per dag een lachende selfie te nemen, groep 2 mocht foto’s nemen van leuke dingen, en groep 3 moest foto’s doorsturen naar iemand waarvan ze dachten dat deze de foto wel leuk zou vinden.

Wat bleek? De groep met de selfies scoorde het best. De foto’s werden niet geplaatst op social media, maar toen de studenten naar foto’s keken, verbeterde hun stemming aanzienlijk. Als dat geen goed nieuws is voor alle selfie-junkies!

Echter, volgens professor Yu Chen, die de studie leidde, is het niet de selfie zelf waar je blij van wordt: “Het zijn het maken van een selfies dat ervoor zorg dat je je beter gezind voelt, wel het kijken naar je je eigen lachende gezicht.” 

Lachen doet lachen dus. In dat geval: hier met die selfiestick, wij zetten onze biggest smile op en doen van selfie!

(foto getty images)