Shoppen! Shoppen! Shoppen!

269

29 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week gaan we naar Amsterdam!

Afrodite Trevlopoulos heeft heel wat volgers met haar modeblog The Fashion Folio. Wij volgen haar ook, vooral als ze ons de weg wijst naar de leukste shopping hotspots van Amsterdam.

Waar kun je het best shoppen?
Amsterdam heeft veel te bieden. Zowel high street als gezellige kleine winkeltjes. De Kalverstraat (foto) is goed voor Sacha, H&M en andere ketens, maar dat probeer ik toch wel te vermijden. Ik shop het liefst in de Negen Straatjes, dat zijn de negen zijstraten van Keizergracht en Prinsengracht. Je vindt er veel vintage en ook onbekende winkeltjes die je maar één keer tegenkomt en dan nooit meer terugvindt, weet je wel? (lacht) Verder is de Haarlemmerstraat ook wel leuk. Het Waterlooplein heeft naar het schijnt ook veel tweedehandsshops te bieden, maar ik heb het nog niet kunnen testen…

Oh en aan de Rokin heb je Weekday, dat is het moederbedrijf van Cheap Monday.  Je vindt er waanzinnig leuke spullen!

Wat moeten we zeker kopen als we in Amsterdam zijn?
Er is niet veel speciaal die je nergens ander vindt, behalve dan leuke vondsten in die kleine winkeltjes.

In welke winkels moeten we geweest zijn?
Weekday! Waar ik zelf nog niet ben geweest, maar wel dringend eens heen moet is SPRMRKT aan  de Rozengracht. Daar hebben ze een kleine selectie Topshop en andere coole merken. De Iris Van Herpen x United Nude winkel is ook zeker de moeite waard!

Zijn er verborgen shoppingparadijzen?
Als die er zijn, heb ik ze helaas nog niet ontdekt, maar voor de übertoeristen zijn de winkeltjes in de 9 Straatjes waarschijnlijk al verborgen shoppingparadijzen. Het hangt er van af hoe goed je de stad al kent van tevoren.

Welk schoeisel trekken we best aan als we gaan shoppen?
15 minuten wandelafstand is niets in Amsterdam! Dat heb ik zelf al gemerkt, je bent er echt in no time. Er zijn soms wel wegen met ambetante stenen, maar dat valt over het algemeen best mee. Zelf draag ik geen stiletto’s, maar eerder chunky heels en dat valt best te doen hoor. Wedge sneakers zijn ook erg in trek! Het hangt er gewoon af waar je gaat en hoe. Je kunt gemakkelijk tot aan de Kalverstraat geraken met de tram en daar is de straat vrij plat.

Morgen meer Amsterdamse Tips!