Shoppen! Shoppen! Shoppen!

148

8 MEI 2013 |Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips uit…Parijs!

Helemaal ‘amoureux’ op de geweldige stijl van echte Parisiennes? Eline, onze Vlaamse à Paris, neemt ons op sleeptouw naar de leukste winkels van Parijs. Veel fashion, maar ook veel lekkers!

Eline, waar kun je het best shoppen?
Naar de Galeries La Fayette. Heel erg toeristisch, je kan er alles vinden, maar ik vind het er veel te druk. In de buurt Marais vind je heel wat leuke ontwerpers maar meestal is dat wel een beetje aan de duurdere kant. In het 9e en 10e arrondissement daarentegen zijn er zeer leuke én heel goedkope winkeltjes te vinden. Goed zoeken en van de typische winkelstraten afwijken is de boodschap om pareltjes te ontdekken.

Wat moeten we zeker kopen als we in Parijs zijn?
Macarons! Njammie! Ik weet wel dat je die in België ook kunt kopen, maar ze zijn niet vergelijkbaar met diegene die in Frankrijk en zeker Parijs gemaakt worden. Ook voor designerschoenen komen veel mensen naar Parijs.

In welke winkels moeten we geweest zijn?
Monoprix. Dat is een supermarkt! (lacht) Maar echt, je kunt daar zo’n leuke spullen kopen. Van eten tot beautyproducten en zelfs kledij.

Zijn er verborgen shoppingparadijzen?
In Parijs vind je veel outlet verkopen. Grote merken doen dan zo’n soort uitverkoop en je kan er design voor een prikje op de kop tikken. Je moet je wel op voorhand inschrijven via een nieuwsbrief (bijvoorbeeld via Do It in Paris) en je geraakt er moeilijk binnen.

Welk schoeisel trekken we best aan als we gaan shoppen?
Platte maar toch stijlvolle schoenen. Hakken zoals de chique Parisiennes zou ik niet direct aanraden om te gaan winkelen. (lacht)