Shoppen is therapie

248

En of er geshopt wordt deze periode van het jaar. Cadeautjes, een nieuwe kerstoutfit en voor die kerstkalkoen goed en wel verteerd is, zijn de solden daar al. Voor alle vrouwen die zich misschien een klein beetje schuldig voelen als ze weer een winkel binnen willen stappen: shoppen is gezond, meer nog, het is therapie.


1. Een nieuwe outfit geeft een boost

In nieuwe kleren voel je je beter, ga je stralen en krijg je automatisch meer complimentjes. Een boost voor je zelfvertrouwen dus.

 

2. Winkelen is ontspannend

Dit geldt niet voor iedereen, maar wie graag winkelt en na een drukke werkdag of werkweek een kledingwinkel binnenstapt, voelt alle stress meteen van haar schouders afglijden. ‘Haar’ schouders, ja, want de kans dat mannen hetzelfde gevoel ervaren als ze een kledingwinkel binnenstappen is bijzonder klein.

 

3. Shoppen is symbolisch

Of het nu een (nieuw) lief is, de aankoop van een huis, het huwelijk van je beste vriendin, een sollicitatie, alle belangrijke fases in je leven zijn vaak een reden om te shoppen. Winkelen is dus meer dan gewoon nieuwe kleren kopen, het symboliseert vaak ook een belangrijk moment in je leven.

 

4. Het is een beloning

Een nieuwe handtas? Dat is dan omdat je vindt dat je in december keihard hebt gewerkt en dat je dat dus verdiend hebt. En gelijk heb je.

 

5. De wetenschap zegt het ook

Researchers aan de Universiteit van Michigan ontdekten dat shoppen helpt om je minder verdrietig te maken. Je wordt gelukkiger als je iets koopt, en dat geluk borrelt ook nog eens elke keer op als je je nieuwe kledingstuk aantrekt. Geniet nog even van de flow en bekijk je rekeningsaldo later maar eens…

Photo of the woman with the wall of the shopping