Single? 5 tips om die break-up te overleven

350

En dan ben je plots weer single… Je hart is gebroken, je dagen plots veel te lang en je huis veel te kil. Een break-up is bijzonder pijnlijk. Met deze 5 tips wordt je leed hopelijk een beetje verzacht.

Go crazy

Ga erover. Een beetje toch. Dans tot je erbij neervalt, huil tot je een hele WC-rol volgesnotterd hebt, eet die pak koeken leeg tot je buikpijn hebt. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van iemand met liefdesverdriet overeenkomsten vertonen met die van een verslaafde die aan het afkicken is van cocaïne. Een beetje gek doen mag dus.

You Rock!

Je hebt nu meer tijd dan ooit. Investeer die om de beste versie van jezelf te worden. Ga sporten, naar de wellness, kapper…. Hallo, je bent weer single, die verwenbeurt heb je echt wel verdiend. Door meer aandacht aan jezelf te schenken, ga je je automatisch ook beter voelen. En als je je ex onverwacht tegen het lijf loopt, heb je meteen ook keihard gescoord.

Stalk je vriendinnen

En niet je ex. Bel je vriendinnen op en zorg ervoor dat je de komende weken een drukke agenda hebt.

Neem je oude hobby’s op

Of het nu je fototoestel, fitnessabonnement of je dwarsfluit is, investeer weer tijd in die hobby’s waar je door je relatie misschien even minder tijd voor had. Het is afleiding, en dat is goed.

Richt je op je doel

Nog niet veel mensen zijn gestorven aan een gebroken hart. Een break-up vindt 9 van de 10 keer plaats om weer gelukkig te worden. Denk daaraan. Wat wil jij nog doen in je leven? Denk er eens over na. Maak er een Pinterestbord van, hang Post-Its op je spiegel… Ga keihard voor een nieuw doel. Al is het maar omdat mensen die hun dromen najagen een pak aantrekkelijker overkomen dan mensen die bij de pakken blijven zitten.