Bijzondere shopadresjes, een fantastische natuur, talrijke monumenten, … Sint-Truiden heeft het allemaal!

Sint-Truiden is de hoofdstad van Haspengouw. Een authentieke, historische (fruit)stad, midden in het groen. Tijdens het voorjaar een schouwspel van betoverende bloesems, in het najaar een rijk uitzicht aan miljoenen rijpe appelen en peren. Maar uiteraard heeft deze stad nog veel meer moois in petto …

Lichtwandeling ‘Sint-Truiden by Lights’

De hoofdstad van Haspengouw zet zichzelf in de spotlights. Letterlijk. Met ‘Sint-Truiden by Lights’ kan je sinds begin oktober en tot 14 februari 2021 elke vrijdag, zaterdag- en zondagavond – na zonsondergang en tot 23 uur – een lichtwandeling doen. Historische gebouwen en monumenten lichten sfeervol op. Plaatselijke kunstenaars vertellen hun verhaal met licht. Je kan je onderdompelen in een subtiel lichtspel en beleven hoe een gewone, uitgestippelde wandeling (5,3 km) een onvergetelijke ervaring wordt. Plan beschikbaar bij Toerisme Sint-Truiden.

 

Winkelen in bijzonder decor

In Sint-Truiden shop je tussen de historische gebouwen zoals de abdijtoren, de crypte en de academiezaal. Zowel het gebied errond als de Grote Markt staan gekend om haar winkels en boetiekjes. Vaak uitgebaat door lokale middenstanders met een persoonlijke service en gericht advies. Net buiten het centrum vind je enkele grote ketens. Een autoloze shoppingstraat? Niet in Sint-Truiden. Als bezoeker kan je terecht op de parkeerplaatsen in de winkelstraten en de omliggende pleintjes en straten. Betalend parkeren op de Grote Markt. Zet zeker in je agenda: Shopzondag (25/10).

Cynthia Reekmans weet alvast dat Sint-Truiden een fijne shoppingstad is. Ontdek hier enkele van haar tips.

Cynthia Reekmans ging op stap naar Sint-Truiden: Het kloppend hart van de fruitstreek met een rijke geschiedenis om u tegen te zeggen, een rijk verenigingsleven en een mooi handelscentrum. Sint-Truiden heeft alles en meer in huis om haar bezoekers te verwennen.

In samenwerking met: Optic Markt, Naaimachines CREAplus, Juwelier Yans & Lumidee verlichting

Geplaatst door Steps Magazine op Vrijdag 23 oktober 2020

 

Tweede grootste fruitstreek van Europa

Sint-Truiden ligt in het prachtige Haspengouw. Wist je dat dit na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa is? Ideaal voor wie tot rust wil komen in de prachtige natuur. Deze streek met talrijke holle wegen, bloemrijke akkers, vergezichten met niets dan groen en af en toe een kasteel of kapel is de gedroomde omgeving voor wie zich één wil voelen met de natuur. Je vindt er rust, stilte en ruimte. De natuur in Haspengouw is apart en mooi, de kerkdorpen zijn stil en rustiek. Zeker de moeite om het zelf te komen ervaren!

Zesde monumentenstad van het land

Als zesde monumentenstad in België weet je dat er hier talrijke bezienswaardigheden te spotten zijn. Kan je niet kiezen? Met de Trudopas bezoek je zeven monumenten met één toegangscode: de Abdijtoren, de Crypte, de Kapucijnenkapel, het Kerkje van Guvelingen, het Festraetsuurwerk, de Academiezaal en de Keizerszaal. Deze pas bestaat uit een folder met stadskaart, waarop alle bezienswaardigheden zijn aangeduid. Per monument vind je een korte uitleg in de folder, die verkrijgbaar is bij dienst Toerisme.

‘Greenspots’-wandelingen in de pure natuur

Moet dit nog gezegd worden? Fietsen, wandelen, toeren, picknicken, … Naast het kloppende hart van Haspengouw is Sint-Truiden ook hét fiets- en wandelparadijs bij uitstek. Aanraders zijn de ‘Greenspots’ en de ‘Verborgen Moois’-wandelingen, waar je in het groen op een eigentijdse manier kan wandelen zonder de natuur te verstoren. Een aanrader is ook de fietstocht ‘Kijk op Haspengouw’. Tijdens je route ontdek je vijf unieke locaties – waaronder Helsheaven – waar je een prachtige kijk op het Haspengouwse landschap krijgt.

Bereikbaarheid: Met de auto geraak je er makkelijk en kan je betalend parkeren op de Grote Markt. Vanaf het station wandel je 5 minuten naar het begin van de winkelstraten.

Meer weten: www.visitsinttruiden.be

(Tekst: Michael Meers / Foto’s: Foto’s Visit Limburg)