Slaap zacht! Of niet?

118

Het is misschien nog een beetje te vroeg om nu al het nest in te duiken, maar omdat het vandaag de Internationale Dag van de Slaap is, willen we iedereen alvast een zachte en deugddoende nachtrust toewensen. Want slapen, daar liggen nogal wat mensen wakker van…

Maar wat doe jij als het zandmannetje maar niet komen wil?

1. Je blijft liggen in bed, ook al kan je écht niet slapen en heb je de energie van een stresskip?
FOUT! Ben je na 15-20 minuten niet vertrokken naar dromenland, sta op en doe iets ontspannend. Lees een boek of luister naar muziek.

2. Je drinkt een slaapmutsje? Voor alle duidelijkheid: geen warme melk maar iets met alcohol.
FOUT. Van alcohol val je vlugger in slaap, maar het is een onrustige slaap en je zal vaker wakker worden.

3. Je drinkt een slaapmutsje? Jawel, warme melk.
FOUT én GOED. In melk vind je zowel opwekkende als slaapverwekkende stoffen. Afhankelijk van jouw gevoeligheid zal je beter slapen na een glas warme melk. Of net niet.

4. Je vervloekt jezelf want je bent niet voor middernacht gaan slapen, die uren tellen immers dubbel.
FOUT. De eerste drie slaapcycli zijn belangrijk voor een diepe slaap. Elke cyclus duurt ongeveer 90 – 100 minuten. De eerste drie uren van jouw nachtrust zijn dus het belangrijkste. Maar of je nu om 21u of om 1u gaat slapen, maakt niet uit.

5. Je houdt een stomende vrijpartij net voor het slapengaan.
GOED. Na de seks zijn lichaam en geest ontspannen en slaap je beter in. Tenminste als de bedprestaties oké waren. Anders wacht jou misschien opnieuw een slapeloze nacht…

Hoe dan ook, slaap zacht vannacht. Komend weekend schakelen we over op zomeruur, dus dat betekent nog eens een uurtje minder slapen!

En het kan niet op, nóg een tip! Ook al kan je ’s nachts niet slapen, met het nachtgoed van Eskimo lig je tenminste op een fashionable manier wakker. Deze allereerste collectie Eskimo Nightlife bestaat uit kleurrijke pyjama’s, nachthemden, boxers en shorties met vrolijke opschriften. (Info 09 272 78 78, www.eskimo.be)