Slapen in Parijse bedden

109

9 MEI 2013 |Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week inside tips uit…Parijs!

Parijs is zo mooi en opwindend, dat het zonde zou zijn jouw kostbare tijd ter plekke op te offeren aan ‘slaap’. Of toch? Zijn er hotels en andere slaapgelegenheden waar je zeker naar toe moet, niet zozeer om te slapen, wel om er geweest te zijn? Eline Van Roey verklapt het ons.
Waar vinden we de mooiste hotels?
Dat is afhankelijk van wat je wilt. Er zijn een paar leuke hotelletjes in Parijs, maar daar hangt een prijskaartje aan vast.
Welk hotel is het speciaalst?
The Five Hotel (zie foto) probeerde ik zelf ooit uit. Het zijn zeer kleine kamers maar ze zitten allemaal in een ander design gehuld. Het is echt de moeite! Ook het Hotel des Académies et des Arts op de iets minder toeristische linkeroever is een aanrader.

Hoe vinden we budget hotels?
Ik zou zelf op zoek gaan via air bnb .  Dan kun je bij mensen thuis overnachten die bijvoorbeeld een appartement hebben  maar er in het weekend niet zijn. Zo kun jij in hun appartement verblijven.
Welke manier is volgens jou het best?
Het hangt af van wat je wilt. Als je met je liefje of man/vrouw gaat, kun je een romantisch hotel boeken maar zoals eerder gezegd is dat nogal prijzig. Wie met vrienden op reis gaat, kan een leuke bed & breakfast zoeken in een iets minder toeristisch gelegen stuk in Parijs.
Wat mogen we zeker niet vergeten als we op hotel gaan?
Goh, de hotels hebben alles hoor, maar wat ik gemist heb in Parijs waren frietjes… en american préparé! (lacht)