Slapen met spoken: de griezeligste hotels ooit

410

 29 OKTOBER 2013 | Hotels hebben meestal een chique reputatie vanwege de celebs die er graag overnachten. Maar het kan ook anders: trivago.nl heeft een lijst samengesteld van de 5 meest spookachtige hotels ter wereld. De legendes van deze roemruchte hotels en hun omgeving verjagen al vele decennia de onwetende, nietsvermoedende vakantiegangers. Je bent gewaarschuwd!

villa_stantoine_ext

1. Villa Saint Antoine (Clisson, Frankrijk)

 

 

Château de Tiffauges ligt direct naast hotel ‘Villa Saint Antoine’. Het dateert uit de 12de eeuw en staat bekend als het huis van toenmalig seriemoordenaar Gilles de Rais. Volgens de vele vertellingen bracht dit duistere personage demonen naar onze wereld en zou in zijn tijd maar liefst 100 kinderen hebben vermoord. In 1440 is het monster van Château de Tiffauges veroordeeld en opgeknoopt, maar elke nacht keert zijn geest terug naar het kasteel om nietsvermoedende toeristen de stuipen op het lijf te jagen. Gilles de Rais is de inspiratie achter het volksverhaal La Barbe bleue (Blauwbaard), vandaar dat het kasteel vaak ‘het kasteel van Blauwbaard’ wordt genoemd. Het nabijgelegen hotel heeft 43 kamers, aangekleed in een moderne stijl. Het hotel heeft verschillende suites met een prachtig zicht op het kasteel. Perfect voor een vredig en ontspannen weekend. Althans, als de geest van Blauwbaard je met rust laat.

stanley_exterior

 

2. The Stanley (Colorado, Verenigde Staten)

Voor reizigers die de film The Shining hebben gezien is dit hotel wellicht een bekend gezicht. Stephen King verbleef in dit hotel en vond hier de inspiratie voor zijn angstaanjagende boek dat model stond voor de film. The Stanley heeft zijn deuren voor het eerst geopend in 1909, en staat inmiddels bekend als een bron van paranormale incidenten. Leuk weetje: gasten kunnen op kanaal 42 van hun televisie een non-stop herhaling van Stanley Kubrick’s film bekijken. Here’s Johnny!

langham_ext

3. The Langham London (London, Verenigd Koninkrijk)

 

 

Het Engelse Langham hotel, geopend in 1865, is het oudste ‘grand hotel’ van Londen. Niet minder dan zeven geesten zweven door het hotel, het verhaal van de één nog tragischer dan de ander. Het meest tragische verhaal is dat van een dokter, die volgens de verhalen zichzelf van het leven beroofde nadat hij zijn vrouw tijdens hun huwelijksreis had vermoord. Vandaag kunnen alleen gasten die extreem aandringen zich wagen aan kamer nummer 333, waar het drama zich afspeelde. Geen enkele gast van kamer 333 heeft na het drama ooit een woord uit durven spreken over wat zich daar achter gesloten deuren heeft afgespeeld.

CasaWagner_01

4. Casa Wagner (Brasov, Romenië)

 

 

Wat is een betere bestemming voor Halloween dan Transsylvanië, thuisoord van Graaf Dracula de vampier. Volgens het boek van Bram Stoker uit 1897 woonde de graaf in het kasteel van Bran, niet ver buiten het stadje Brasov. Een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het beroemde kasteel is hotel Casa Wagner, gelegen op het grote plein van Brasov, midden in de historische binnenstad. Vanuit het hotel hebben gasten een uitstekend uitzicht op de gotische zwarte kerk, en de mysterieuze berg Tampa. Het gebouw dateert terug uit het jaar 1477. Pas wel op voor vampieren.

castellonotte

 

5. Relais Castello Bevilacque (Bevilacqua, Italië)

 

 

In het hart van de Verona regio van Italië ligt een authentiek kasteel uit de 14de eeuw, stevig geworteld in oude tradities en legendes. Volgens een oude vertelling wordt het kasteel nog altijd bewoond door de geest van de voormalige landheer Guglielmo Bevilacqua, die vermoedelijk bij een brand is omgekomen. Vandaag is het kasteel een romantisch en luxueus 4 sterren hotel, met Guglielmo als spooky gastheer.

www.trivago.nl

 

Nina Tack