Heb jij tijdens een potje Monopoly weleens te maken gehad met een slechte verliezer? Is je tegenspeler de kamer uitgestormd? Is er Monopoly-geld over de tafel gesmeten toen je alleen maar vroeg om de verschuldigde huur voor een bezoek aan de Nieuwstraat? Of ben jíj juist die slechte verliezer waar je vrienden en familie niet meer tegen willen spelen? Mr. Monopoly schiet je te hulp.

Verliezen is stom – we weten allemaal hoe het voelt. Maar niet getreurd, vanaf nu maak je een comeback! Zeg maar dag tegen de frustratie van verliezen met Monopoly en maak kennis met het bordspel Monopoly Slechte Verliezers. Deze hilarische variant van het klassieke Monopoly-spel beloont verliezers. Je verdient geld door de dingen te doen die je normaal juist wilt voorkomen: naar de gevangenis gaan, huur betalen or failliet gaan. En als je er écht een potje van maakt, verzamel je genoeg Slechte Verliezer-munten en draai je de rollen om. Wissel vier munten in voor de Mr. Monopoly-pion en profiteer van de voordelen: stamp over het bord en verzamel geld in plaats van te betalen. Oh, de wraak zal zoet zijn.

Maak je je schuldig of ben je ten prooi gevallen aan een van de vijf onderstaande gedragingen? Dan zal dit spel beslist iets voor jou zijn!

1. Valse beschuldigingen

Tijdens het spel iemand onterecht beschuldigen van valsspelen.
Dat de bank het zo goed doet, betekent niet automatisch dat er stiekem geld wordt ingehouden.

2. De Monopoly-inzinking

Woedeaanvallen, stemverheffingen, gestamp, vuile blikken, scheldpartijen, gemok en gemopper: ‘Het is niet eerlijk!’
Tijdens een lang spel kunnen mensen hun geduld verliezen, maar als er een bondje is gesloten waar je het niet mee eens bent, of je net het vrij parkeren-geld misloopt, hoef je nog niet tegen een ander te gaan schreeuwen.

3. Onsportief gedrag

Tijdens het spel dien je je eerlijk, respectvol en vriendelijk op te stellen tegenover je tegenspelers.
Ruzie over wie met welke pion mag spelen. Weigeren om huur, boetes of rekeningen te betalen. Geld over de tafel smijten of – nog erger – vroegtijdig het spel verlaten.

4. Je niet aan de regels houden

De regels als een richtlijn zien om een specifieke speler te ontzien.
Een trucje van ouders om een Monopoly-inzinking te voorkomen. Inclusief (maar niet beperkt tot) een speler extra geld toeschuiven, een verschuldigd huurbedrag door de vingers zien of beweren dat de ongelukkige uitkomst van de dobbelstenen niet telt.

5. Schade aan het spel

De gemoederen kunnen hoog oplopen, maar voor het bord omgooien is geen excuus. Zelfs als je naar de gevangenis moet en iemand anders net op een van je dure straten belandt.

Dit Monopoly-bordspel is geschikt voor gezinnen en kinderen vanaf 8 jaar – adviesprijs: 29,99 euro – verkrijgbaar in speelgoedzaken.