Heren, geef het maar toe: als je je ultieme droomvrouw zou moeten beschrijven, dan zou ‘een goed stel hersenen’ zelden bovenaan het lijstje staan. En toch. Onderzoek wees uit dat een slimme vrouw aan je zijde je kansen op een lang leven aanzienlijk vergroot.

Het onderzoek, dat uitgevoerd werd door de Universiteit van Aberdeen, bestudeerde de gezondheid van identieke tweelingen in relatie tot de intelligentie van de vrouwen waarmee ze getrouwd waren. De onderzoekers stelden vast dat mannen die kiezen voor slimme vrouwen een langer en gelukkiger leven hebben, en dat ze minder kans hebben op de ziekte van Alzheimer en dementie.

iStock-491876452

Eerder onderzoek toonde al aan dat het oplossen van kruiswoordraadsels en andere spelletjes die de hersenen stimuleren goed zijn om dementie af te weren, dus ergens is het wel logisch dat een ‘intellectueel uitdagende’ vrouw hetzelfde effect heeft.

Het onderzoek bracht echter nog een ander opvallend feit aan het licht: uit de hersenscans van mannen met een slimme vrouw aan hun zijde, bleek dat in een aantal gevallen hun brein wel tekenen vertoonde van dementie, maar dat deze mannen geen last hadden van de symptomen van deze ziekte, integendeel.

Professor Lawrence Whalley van de Universiteit van Aberdeen verwoordde het als volgt: “Het enige jongens moeten doen als ze lang en gelukkig willen leven, is trouwen met een intelligente vrouw.”

Bij deze.