Ah, de smoky eye look… zo verleidelijk, zo sophisticated… maar ook zo enorm tijdrovend! Omdat we wel wat beters te doen hebben dat urenlang met make-up in de weer te zijn, heeft Bourjois de 1 Seconde Eyeshadow gelanceerd waarmee je die fel begeerde smokey eyes in amper 1 seconde tackelt.

Oké, en hoe ziet deze life-saver er dan precies uit? Het is een klein rond doosje met een transparant dekseltje waaronder je drie oogschaduwtinten ziet zitten, van licht naar donker, inclusief een ooglidvormige applicator. Het enige wat je hoeft te doen is de applicator bij het strikje vast te pakken en het over de drie tinten heen en weer te strijken om vervolgens over je ooglid te stempelen. De kleuren blenden automatisch voor een perfect
resultaat. En voilá : in enkele seconden heb je een smokey eye!

Voor deze kussenachtige applicator heeft Bourjois een ergonoom geraadpleegd om de vorm te ontwikkelen die perfect aansluit bij alle verschillende oogleden. Tegelijkertijd is de oogschaduwformule precies zoals je mag verwachten van een oogschaduw:  een ultra-zachte poeder met een intens kleureffect en een langhoudende satijnzachte finish.

Verkrijgbaar in een collectie van acht tinten, van natuurlijk tot intens. Enkele highlights zijn bijvoorbeeld Brun-ette a-dorée (#02) , een variatie van goudkleurige tinten voor de klassieke smoky eye en Insaisissa-bleu (#04) , een ongelooflijk sophisticated palet van
blauwe tinten, terwijl de zacht-roze tinten van Half nude (#05) en het subtiele Stay on taupe (#07) palet de mogelijkheid bieden voor meer neutrale smoky eye looks, bijvoorbeeld voor overdag. Zodra je jouw techniek geperfectioneerd hebt, wil je ongetwijfeld ook een keer experimenteren; probeer dan eens de ultieme ‘statement’ oogschaduwlook, het holografische paars van Magni-figue (#08) .

Richtprijs 16,99 euro –  nl.bourjois.com

(foto achtergrond: Bourjois 1 Seconde Eyeshadow model)