Het is je misschien al opgevallen: de heerlijke gele kiwi’s zijn weer beschikbaar in de winkel. Zin om deze lekkernij in je ontbijt te verwerken? Foodies Dagny Ros en Charlotte Collard zijn allebei grote fan van deze vitaminebommetjes. Zij maakten een heerlijk receptje waarmee ze iedere morgen opnieuw een glimlach op het gezicht van hun kids (en zichzelf) toveren.

Tartelette van dadels en amandelen met kiwi en IJslandse Skyr

Dagny Ros, onze charmante Ijslandse TV-kok is mama van drie kids en deelt haar creatieve kiwi-ontbijt.

Ingrediënten voor 4 personen:

100 gr grote dadels met pit (=6 stuks)
100 gr witte amandelen
2 hele SunGold kiwi’s (met schil)
200 gr pure IJslandse Skyr natuur (pure Griekse yoghurt, platte kaas of een ander type kan ook)
Klein beetje goede honing of agavesiroop om de Skyr op smaak te brengen
Verse munt (optioneel)

Tip: ben je vegan gebruik dan plantaardige yoghurt en agavesiroop

Bereiding:

Laat de dadels en amandelen een uurtje in lauw water weken. Mijn geheim? Ik leg ze voor ik ga slapen in het water en laat ze een hele nacht weken… Ontpit de de geweekte dadels en doe ze samen met de amandelen in een blender en hak ze fijn. Neem nu een stukje bakpapier en leg hier een ringvorm op. Vul deze met het mengsel van de dadels & amandelen. Leg de gevulde ringvormen een dertigtal minuten in de koelkast om te rusten. Roer ondertussen een beetje honing of agavesiroop door de Skyr. Was de kiwi grondig en snij hem in dunne schijfjes. Opgelet! De kiwi niet schillen. Rasp voorzichtig een beetje zeste van de kiwischil. Haal de taartjes uit de koelkast, leg op elk taartje een paar schijfjes kiwi en lepel er een flinke lepel van het Skyr mengsel op. Werk af met verse munt en met de kiwizeste.

The golden no-waste shake

Charlotte Collard, een fashionable foodie met 3 prachtige dochters, deelt haar favoriete kiwi-ontbijt.

Ingrediënten voor 4 personen:
• 2 SunGold kiwi’s met schil
• 2 SunGold kiwi’s met schil voor de afwerking
• 2 bevroren bananen
• ½ mini ananas
• 1 koffielepel kardemom
• 1 koffielepel verse gember (geraspt)
• 2 eetlepels gesmolten kokosolie
• 100ml kokoscrème

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een homogeen geheel. Was de SunGold kiwi grondig en snij in schijfjes. Leg deze aan de binnenkant van het glas en voeg de smoothie toe. Was nu de twee overgebleven SunGold Kiwi’s en mix ze (met schil) in de blender. Werk je Golden smoothie af met dit mengsel.