Smullen van pannenkoeken met Grand Marnier!

508

4 FEBRUARI 2014 | Onze favoriete zoete zonde? Pannenkoeken natuurlijk!  Zalig, vooral omdat wij aan onze pannenkoeken een flinke scheut Grand Marnier toevoegen!

Wij kiezen voor pannenkoeken Suzette met Grand Marnier. Makkelijk te maken en vooral gezellig lekker!

pannenkoek GM

Dit heb je nodig:

– 6 pannenkoekjes (zelf gebakken of gekocht bij de bakker)

– 55 gram karamel

– 15 cl sinaasappelsap

– 2 theelepeltjes maïzena (5 gram)

– 3 cl Grand Marnier likeur

– 15 gram boter

Zo maak je het:

– Roer in een pan het sinaasappelsap, de karamel en de maïzena door elkaar.

– Breng vervolgens aan de kook en roer met een garde.

– Voeg de boter en de Grand Marnier likeur toe en blijf roeren.

– Leg de in vieren gevouwen pannenkoekjes op een platte schaal en overgiet ze met deze saus.

– Verwarm gedurende 5 minuten op 180° C en serveer meteen.

Tip: Je kunt de pannenkoekjes op het laatste moment overgieten met Grand Marnier en ze flamberen. Doe dit uiteraard met de nodige voorzichtigheid!

Meer gerechten met Grand Marnier kun je hier vinden.

Nina Tack