Met de nieuwe Komrads World collectie brengt Komrads de meest duurzame sneaker ooit op de markt. Na meer dan een jaar product- en marktonderzoek komt het Belgische sneakermerk met een zeer innoverende sneaker, gemaakt van appelleer. De sneaker bestaat uit verder uit 100% gerecycleerde en natuurlijke materialen.

Als tegenreactie op een van de meest vervuilende industrieën – de fashionindustrie – creëert de Komrads World collectie een nieuwe standaard voor duurzaamheid binnen de sneakermarkt. Hierbij wordt de impact op Moeder Aarde tot zo goed als nul herleid.

Appel-leer

Voor deze collectie werkt Komrads met 100% gerecycleerde en innoverende materialen. Zo wordt de buitenzool van de sneaker gemaakt uit gerecycleerd rubber (van oude autobanden) en de bovenkant wordt geproduceerd uit uniek appelleer. Appelleer is het resultaat van een uiterst innovatief proces, door fermentatie van de appelschil. Ook de ergonomische binnenzool is bekleed met appelleer en 100% gemaakt uit gerecycleerd materiaal.

Made in Europe

De volledige productie van deze collectie vindt plaats in Europa, de grondstoffen komen uit Italië en Spanje en de sneaker wordt in Portugal geassembleerd. Hierdoor bewaakt en respecteert Komrads ook sociaal verantwoorde arbeidsomstandigheden. Naast duurzaamheid speelt design en kwaliteit een belangrijke rol. De nieuwe sneakerlijn is ontworpen door het Antwerpse designbureau ‘Studio van A’ en is verkrijgbaar in de kleuren Green, Blue, Red en Black met wit als basiskleur.

De Komrads World collectie is te koop via het pre-funding platform Ulule.com van € 119 voor € 79 euro.