De kerstdagen zijn voor velen het moment om familiebanden aan te halen. Maar dat wil niet zeggen dat jouw huis te allen tijde klaar is om die gasten te ontvangen. Met deze tips is jouw huis in een wip klaar voor je gasten.

Je tante belt je plots op om te zeggen dat ze langs zal komen binnen een uurtje om je een gelukkig nieuwjaar te wensen, maar… Jij bent de laatste dagen vooral bezig geweest met feesten, waardoor je huis er wat rommelig uitziet. Gelukkig weten wij exact wat je moet doen.

Tip 1: Blijf kalm

Probeer eerst en vooral niet te panikeren. Als je als een gek begint op te ruimen, maak je het hoogstwaarschijnlijk nog erger. En zal het hele proces nog langer duren. So chill…

Tip 2: Werk gestructureerd

Als je niet veel tijd hebt, haalt het niets uit eerst vijf minuten in de keuken bezig te zijn, dan weer wat in de badkamer te rommelen om vervolgens je bed op te maken. Doe kamer per kamer en taak per taak.

Tip 3: Maak keuzes

Je gasten zullen waarschijnlijk niet in je garage, slaapkamer of tuinhuis kijken. Je kan je dus beperken tot de kamers waar ze zullen komen: de keuken, woon- of eetkamer, de gang en het toilet.

Tip 4: Overdrijf niet

Het is heus niet nodig om te dweilen en de ramen te wassen. Als het echt vuil is, haal dan de stofzuiger boven. En elke kast en aanrecht met water en zeep poetsen, is evenmin nodig. Doe gewoon wat het vuilste is.

Tip 5: Leid de aandacht af

Maak het gezellig met wat kaarsjes, lichtjes en jouw gezelschap. Steek een geurkaars aan zodat je huis heerlijk ruikt en het niet naar rommel of vuile vaat stinkt. Laat misschien even de kamer verluchten door een raam open te zetten.

Tip 6: Geniet

Jouw gasten komen langs om jou te zien, niet om je te beoordelen. Geniet dus maar gewoon van het bezoekje zonder je te veel zorgen te maken over wat ze zullen denken.