Daar is de lente, en daar zijn de melkflessen. Terwijl iedereen precies al een mooi (fake) kleurtje heeft, lijk jij nog refelecteren in de zon. Maar niet getreurd! Met deze tips kan je het proces alvast wat versnellen.

Scrub voordat je gaat zonnen

Scrub je benen goed voordat je gaat zonnen. De dode huidcellen worden verwijderd door het scrubben. Zo zullen je benen niet alleen mooi egaal bruin worden, maar blijft de bruine kleur ook langer zitten. Win-win!

Eet wortels en tomaten

In wortels en tomaten zit caroteen, een stof die ervoor zorgt dat je huid een bruine kleur krijgt. Door wortelen en tomaten te eten stimuleer je dit proces. Zo makkelijk kan het zijn! Laat die Bloody Mary’s maar komen!

Zon bij het water

Door de weerkaatsing van het water krijg je dubbel zo veel zonnestralen op je benen. En ja, dat betekent sneller bruine benen. Ga dus lekker zonnen aan een meer of op het strand. Of beter, schaf jezelf een luchtmatras aan en dobber heerlijk op het water.

Elke dag eventjes

Je kan veel beter elke dag eventjes in de zon gaan zitten, dan 2 dagen uren aan een stuk. Zo bouw je geleidelijk een kleurtje op en vermijd je het risico dat je verbrandt. Want je wil bruine benen, geen rode! 😉

Aftersun

Neen, aftersun zorgt niet voor een kleurtje, maar door na het zonnen een laagje te smeren,  vervel je minder snel. Het resultaat? Je bruin kleurtje blijft veel langer!