Heren, het is opnieuw tijd om je snor te laten groeien!

135

November is ‘Movember’-maand en daarom een warme oproep aan alle heren om hun snor te laten groeien. De Movember Foundation daagt mannen uit om tijdens de maand Movember (voorheen dus bekend als november) hun snor te laten groeien. Op die manier wil de Foundation de discussie over mannen en gezondheid aanzwengelen.

movember

De gezondheid van mannen een nieuw gezicht geven: dat is de ambitieuze doelstelling van The Movember Foundation. Het is bewezen dat mannen lang niet zo gezond zijn als zou kunnen. Volgens de Foundation is de slechtere gezondheid van mannen te wijten aan een gebrek aan bewustzijn en kennis van de gezondheidsproblemen waarmee ze te maken krijgen. Daarnaast hebben mannen de neiging om minder snel actie te ondernemen als ze zich lichamelijk of geestelijk niet in orde voelen.

De campagne is ook bedoeld om fondsen te werven voor het opzetten van gezondheidsprogramma’s voor mannen. De snor wordt het symbool voor verandering: Movember wil mannen leren op een open manier te praten over gezondheidsproblemen, en gebruik te maken van de gezondheidszorgdiensten als dat nodig is.

De Movember-gemeenschap heeft al zo’n 409 miljoen euro ingezameld en meer dan 800 programma’s in 21 landen gefinancierd. Zo hebben veel mannen de strijd tegen prostaat- en teelbalkanker gewonnen, onder meer dankzij de inspanningen van Movember. Andere projecten zijn gericht op het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten.

Zin om deze actie te steunen en een coole ‘Mo Bro’ te worden? Goed zo, want dat is even eenvoudig als, euh, een snor laten groeien:

1. Registreer je op movember.com. Elke Mo Bro start op 1 Movember met een glad geschoren gezicht.

2. De volledige maand moet elke Mo Bro zijn snor laten groeien én netjes onderhouden.

3. Niet valsspelen! Geen baarden, geitensikjes of valse snorren toegelaten!

4. Let uit waarom je jouw snor laat groeien en grijp die kans aan om te praten over de gezondheid van de mannen en fondsen te werven om prostaatkanker te bestrijden en een gezonde levenswijze in het algemeen een boost te geven.

5. Elke Mo Bro moet zich gedragen als een echte gentleman.

En dames: jullie zijn welkom om de Mo Bro’s te steunen en zo een echte ‘Mo Sista’ te worden!

Nog een laatste tip: voor het derde jaar op rij, lanceert fashionlabel Eleven Paris een exclusieve T-shirt ter ondersteuning van Movember. Het unisex shirt is vanaf nu te verkrijgen in de Eleven Paris store in de Dansaertstraat in Brussel. Het T-shirt kost 45 euro en 20% van de verkoop van dit model zal geschonken worden aan de Movember Foundation, die de ingezamelde fondsen investeert in Belgische onderzoeksprogramma’s rond prostaat- en teelbalkanker.

movember