Sokken met lef voor het goede doel

271

JBC en DAA, voluit Designers Against Aids, brengen voor het vierde jaar op rij een collectie uit die op een leuke, fashionable manier jongeren bewust maakt van het aidsgevaar. Ditmaal ging JBC een samenwerking aan met Sock You, de pittige sokkencollectie van de Limburgse lefgozer Frederic Berx.

JBCxSOCKYOUxDAA_1
Over de collectie:

Frederic trok vijf jaar geleden bij wijze van sabbatical een jaar door Azië. Eenmaal terug in België startte hij een sokkencollectie op om zo een alternatief te bieden voor de saaie sokken op de markt. Hij zocht en vond een fabrikant die uitstekende kwaliteit kon leveren, werkte samen met grafische designers en kunstenaars en Sock You was geboren. De eigenzinnige sokken sprongen al snel in het oog van JBC. “Voor de DAA-collectie wilden we een product dat jongeren aanspreekt”, zegt Astrid Vangenechten, trendwatcher bij JBC. “Onze keuze viel op Sock You om verschillende redenen. Deze accessoires met een knipoog zijn niet alleen hip en cool maar ook heel betaalbaar, ideaal dus voor een jong budget.”

Over DAA:

Ninette Murk is oprichter en creatief directeur van DAA. “De donaties van JBC stellen ons in staat om onze werking te bestendigen en uit te bouwen, zowel in België als internationaal”, zegt ze. “Mede dankzij DAAbyJBC kunnen we onze veilig vrijen boodschap wereldwijd uitdragen en we zijn daar bijzonder dankbaar voor.”

JBCxSOCKYOUxDAA_5

De Sock You by JBC collectie bestaat uit 24 modellen, 12 herenmodellen en 12 damesmodellen. Bij deze laatste zitten ook kniekousen in hippe tartan- en luipaardmotieven. Een geknipt modeaccessoire voor koude winterdagen, of als leuk geschenkidee voor onder de kerstboom.
Prijzen vanaf 8.90 euro. 25% van de opbrengst zal worden geschonken aan DAA. Verkrijgbaar in alle JBC filialen.

JBCxSOCKYOUxDAA_24 JBCxSOCKYOUxDAA_22 JBCxSOCKYOUxDAA_21 JBCxSOCKYOUxDAA_18 JBCxSOCKYOUxDAA_16 JBCxSOCKYOUxDAA_15 JBCxSOCKYOUxDAA_13 JBCxSOCKYOUxDAA_10 JBCxSOCKYOUxDAA_7