Nood aan iets nieuws en wil je je grenzen verleggen? Ga op reis! En een reis alleen maken, is nog een geheel andere ervaring. Als je nog twijfelt of het iets voor jou is, dan leggen wij jou even de voordelen uit van een soloreis.

Als je iemand bent die openstaat voor nieuwe dingen en graag op avontuur gaat, dan is de kans groot dat een soloreis iets voor jou is. Maar het is natuurlijk voor velen niet zo’n vanzelfsprekende keuze.

1. Je zal jezelf beter leren kennen

Vanaf het moment waarop je vertrekt, zal je pas echt voelen dat je er alleen voor staat. Elke keuze die gemaakt moet worden, zal enkel en alleen door jóu gemaakt worden. Je zal dan ook niet anders kunnen, want anders gebeurt er niets. Je zal dus jezelf beter leren kennen en hoe je in bepaalde situaties reageert.

2. Het is een andere ervaring

De dingen die je ziet of meemaakt, zal je anders ervaren dan wanneer je ze samen met iemand anders zou beleven. Als je een reisgezel hebt, ben je vaak met die persoon aan het praten of gaat er gewoon onbewust een deel van je aandacht naar die persoon. Als je alleen bent, zal je je volledige aandacht aan het bezoek schenken. Alleen al omdat er niets of niemand anders het opeist. De ervaringen zullen dus op een andere manier binnenkomen bij jou.

3. Je bent socialer

Als je alleen reist, kan je alleen maar praten met onbekenden die je pad kruisen. Met een vriend of vriendin erbij heb je veel minder sociaal contact. Als iemand een persoon alleen ziet zitten, zal die ook sneller op hem/haar afstappen en een praatje slaan.

4. Je bent zelf de baas over de reis

Hmm… Zullen we vandaag dit of dat doen? Wat wil jij het liefste? Reizen betekent voor velen compromissen sluiten over waarheen te gaan en wat te doen. Maar ben je alleen, dan ligt dat helemaal anders. De wereld ligt letterlijk voor je open en jij kan lekker doen en laten wat je wil!

5. Je wordt zelfstandiger

Je moet helemaal op jezelf vertrouwen tijdens een soloreis en alle beslissingen worden door jezelf genomen. Na de reis zal je merken dat je heel wat zelfzekerder en zelfstandiger in het leven staat. Vertrouw op die ‘strong and independent man/women’ die je bent binnenin.

6. Je voelt je gelukkiger

Je zal merken tijdens de reis dat je er eigenlijk best goed in bent, in dat alleen zijn en reizen. Je zal een superleuke tijd beleven, minder stress hebben en je gewoon goed voelen. Je zal ook trots zijn op jezelf dat je uit je comfortzone bent durven te stappen. Go you!