Oké, we zijn inderdaad net terug van vakantie, maar mogen we even dromen? Sinds we het gloednieuwe Soneva Jani in de Madeliven ontdekten, krijgen we dit geweldige resort namelijk niet meer uit ons hoofd. Hier willen we naar toe, al was het maar om de privé-glijbaan die bij de watervilla’s horen uit te testen.

De Malediven zijn op zich al een droombestemming: de zon die altijd schijnt, witte stranden, luxueuze overwatervilla’s, glinsterend turkoois water…. Voeg daar nog een luxe resort als het Soneva Jani aan toe en we willen niets liever dan onze koffers pakken en meteen vertrekken.

Het resort bevindt zich op Medhufaru in Noonu Atoll – ongeveer 200 kilometer ten noorden van het hoofdstad Malé – en wordt omring door een prachtige lagune die zo mooi is dat het bijna pijn doet aan je ogen. Soneva Jani  mocht al bekende namen als Will Smith en Kate Winslet ontvangen, en dat hoeft niet te verbazen: alles is hier waauw!!

Aan luxe uiteraard geen gebrek in deze villa’s, sommige ervan hebben zelfs een eigen waterglijbaan waarmee je vanuit de woonkamer zo de lagune in kunt glijden. In de badkamer zijn de vloeren van glas zodat je – wat je er ook aan het doen bent – rustig de visjes kunt bestuderen. En heel attent: ga je er fietsen dan zijn de pedalen bekleedt met kussentjes, zodat je er comfortabel blootsvoets kunt fietsen! Het resort hanteert immers een ‘no shoes no news’-principe: bij je aankomst krijg je een mooie linnen tas waarin je je schoenen kunt stoppen. Bedoeling is om ze pas bij je vertrek terug aan te trekken, al is dat geen verplichting natuurlijk.

Maar wat het resort helemaal uniek maakt, is niet de luxe, maar wel het hoge eco-gehalte. Zonne-energie, een eigen ontziltingssysteem voor zoet water, recyclagematerialen, een biologische plantentuin… de ecologische voetafdruk is hier bijzonder klein, en zo hoort het ook.

Enig minpuntje: de prijs voor een overnachting (enkel duizenden dollars per nacht, slik). We gaan onze reisplannen richting Malediven noodgedwongen nog wat in de koelkast stoppen. Nu ja, dromen mag altijd, niet?