Spelen met kleuren en lijnen, de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan werd er wereldberoemd mee én inspireerde er de mode- en de interieurwereld mee. Spelen met geometrische vormen en kleuren is in. Maar hoe begin je eraan?  Enkele tips.

Spelen met kleur …

Een accentmuur in één bepaalde kleur is passé. Nu kiezen we voor meerdere accenten op één (of meerdere) muren. Voor een maximaal effect werk je met contrasterende of complementaire kleuren (tinten die tegenover elkaar staan op de kleurencirkel). Wil je een zachtere overgang, ga dan voor ton sur ton en combineer verschillende nuances van dezelfde kleur op je muren. Maar je kan ook werken met heel felle kleuren, met rustige pastels of met net heel neutrale tinten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb je moeite met het kiezen van de juiste kleuren? Opteer dan voor kleuren die al een rol spelen in de ruimte. Dat zorgt voor samenhang in het kleurenschema.

… en met vormen

Speel gerust ook met vormen. Populair zijn blokken, lijnen of cirkels. De eerste twee creëren een strakke look, terwijl cirkels iets speelser overkomen. Cirkels op de muur zorgen bijvoorbeeld voor een vrolijke toets in de kinderkamer! Cirkels schilderen is trouwens niet zo moeilijk: Levis ontwikkelde een stappenplan om makkelijk cirkels van diverse groottes te schilderen.

Hieronder vind je alvast wat inspirerende voorbeelden van colour-blocking in je interieur.

(foto’s: Levis)