Het is weer zover, we zitten opnieuw in een lockdown. Tot 13 december worden onze sociale contacten aan banden gelegd. Hoog tijd voor een paar toffe ideetjes om je tijd en die van je dierbaren op een leuke of zinvolle manier in te vullen.

Een ‘escape box’ huren

Ben je zot van puzzels en raadsels? Dan is een escape box zeker en vast jouw dada. Het spel is speciaal ontworpen om in je woonkamer te spelen. Slaag je erin om de codes te kraken en alle hangsloten te openen, dan vind je een lekkere beloning in de kist. Een tipboekje helpt je verder op weg als het even niet lukt.

De koffer is volledig coronaproof want je bestelt hem op internet en de koerierdienst brengt hem gewoon aan huis, volledig ontsmet en klaar voor gebruik.

www.escapeboxhuren.be

Coronaproof ‘OXO’ spelen (boter kaas en eieren)

Tijdens deze tweede lockdown lopen veel ouderen en kwetsbare personen opnieuw gevaar om terug in een isolement te geraken. Maar wij kunnen helpen op deze plezante manier.

Gedurende de eerste golf kwam het Nederlandse entertainmentbedrijf ID&T en de stichting 10,000 Hours, met een fantastisch idee op de proppen: spelletjes spelen op het raam. Volledig coronaproof, want de een staat binnen en de ander staat buiten. Dit project heeft eigenlijk als doel jongeren te stimuleren om zich vrijwillig in te zetten als vrijwilliger.

Zeker in deze verlengde herfstvakantie is dit een aanrader om samen met je kids oma en opa of de bejaarde buurvrouw een onvergetelijk moment te bezorgen. Het enige wat je nodig hebt zijn twee raamstiften. Zo begin je eraan.

Teken een raster op het raam (type hashtag) zodat je negen gelijke velden creëert. In het lege veld schrijf je elk om beurt een O of een X. de winnaar is diegene die als eerste het woord ‘OXO’ kan vormen. Simpel toch?

www.10000hours.nl/boterkaaseneieren-raamspellen

Pandemic spelen

In dit spel verspreiden dodelijke virussen zich over onze aardbol. Jij behoort tot een equipe van wetenschappers die de strijd aangaat met 4 dodelijke virussen.

Het team bestaat uit een quarantainespecialist, een dokter, een wetenschapper, een onderzoeker een operationeel expert en een dispatcher. Kruip jij graag in de huid van Marc Van Ranst? Dan is dit spel op jouw lijf geschreven!

Het heeft al veel internationale prijzen op zijn palmares. Er is een basisspel dat je verder kunt uitbreiden en er bestaan standalone varianten. Het dobbelspel ‘Pandemic: Rapid Response’ werd in 2019 nog genomineerd voor ‘Speelgoed van het jaar’ in de leeftijdscategorie 12 tot 17 jaar.

Pandemic is een bordspel van het merk Z-Man Games.

(beeld: getty images)