Nu we allemaal gedwongen thuiszitten, mis je misschien wel jouw wekelijkse work-out. Niet getreurd, want tal van sportclubs – en winkels organiseren online sportsessies. Via Instagram, YouTube, … kan je gemakkelijk zelf mee volgen vanuit jouw huiskamer. Zo heb je toch nog jouw wekelijkse beweging. Go for it!

Wie niet kan stilzitten en toch wel wat beweging wil, kan vanaf nu ook thuis de benen strekken. Tal van sportclubs willen maar wat graag jullie ook thuis in beweging krijgen.

Decathlon en Basic Fit: sporten via livestream

Decathlon en Basic Fit willen de #sportinuwkot #sportalamaison beweging op gang breng. Beide merken vinden het namelijk belangrijk om samen actief  en met elkaar in contact te blijven en bovendien voor onszelf en anderen te zorgen. En dit geldt ook digitaal. Daarom kan je vanaf nu, alleen thuis of met sportmaatje(s) op Instagram TV trainingen volgen, gegeven door een Basic Fit Personal Trainer. Op hun website, en op sociale netwerken (Facebook Decathlon Belgium en Instagram @decathlonbe) blijf je op de hoogte van alle trainingen die er aan zitten te komen. Want geef toe, een leuke thuis work-out is een gezonde onderbreking om jezelf positief te houden, niet?

Online sportsessies op ‘Eiland Tube’

Onder het moto “Let’s go viral” roept Sportclub Het Eiland iedereen op om hun work-outs gewoon thuis verder te zetten. Ook zij schakelen over op online lessen en livestreams die via hun YouTube-kanaal, onder de naam ‘Eiland Tube’ makkelijk te volgen zijn. Naast volledige live work-outs van een uur, willen ze vanaf nu ook drie tot vier keer per dag een stream doen. Van yoga tot een les sweat sculpt, van boxing tot pilates, de lessen zijn toegankelijk voor iedereen. Extra uitleg vind je op hun site.

Sportoase TV

Sportoase, mag de deuren dan wel gesloten hebben, op Sportoase TV bieden ze een online-pakket aan met verschillende gezondheidstips en work-outs. Ze willen niet enkel hun leden, maar het liefst ook heel België gezond houden. Daarom schakelen ze naast hun eigen coaches, top-specialisten in om de allerbeste tips en work-outs te geven. Ook Sonja Kimpen en haar man staan klaar om iedereen aan het sporten te krijgen. Neem alvast een kijkje op volgende pagina.

Get inspired door Björn Borg’s home work-outs

En ook Björn Borg heeft tal van work-outvideo’s voor jullie in petto, zoals workouts voor de buikspieren en noem maar op! Vergeet zeker niet om elke vrijdag om 11.00 uur jouw sportoutfit aan te trekken, want dan geven ze een livework-out op hun Instagram account. Ben jij klaar om een uurtje alles te geven?

 

Niet gevonden wat je zocht? Door snel even te googelen kan je tal van andere initiatieven vinden om er de beweging voor de komende weken in te houden.

 

Succes!