Centimeters verliezen met een simpele vermageringsspray? Dat prikkelt onze nieuwsgierigheid! Want zeg nu zelf: vermageren én er niets voor moeten doen, daar droomt toch elke vrouw van? Steps deed de test!

Twee redactrices waren bereid zich op te offeren (nou ja) om te testen of je inderdaad kunt sprayen en slanker worden. De test duurde 4 weken lang, en dit is wat er gebeurde.

spray De spray

De Vermageringsspray Use&Go van Somatoline Cosmetic laat je centimeters verliezen. De spray is gemakkelijker en sneller in gebruik dan een crème.  De niet-vette textuur en snelle absorptie laten toe zich meteen na het aanbrengen aan te kleden.

De belofte

Vetophopingen kunnen in 4 weken tot 36% worden verminderd.

Hoe werkt het?

De spray is samengesteld uit verschillende bestanddelen die doelgericht werken: een vermagerende werking (lipolyse) dankzij cafeïne en roze peper, een afslankende (vetverbranding) en een drainerende werking dankzij escine en gember.

De prijs

39 euro

De test van redactrice Lindsay

Het product is makkelijk aan te brengen: sprayen, wrijven & handen wassen. Het product trekt snel in de huid en voelt niet vettig aan. Je kan – zoals het ook belooft op de verpakking – direct je kledij aantrekken. In het begin heb ik een tintelend gevoel, maar na een uurtje merk je er niks meer van. Het enige minpuntje tot nu toe is de geur: de spray ruikt erg chemisch.

unspecified

Tijdens de tweede dag van de test breng ik de spray aan na een bad. Sle

cht idee! Mijn huid wordt direct rood en is erg geïrriteerd en brandt énorm. Zelfs mijn handen staan vol met rode vlekjes. Snel terug onder de douche. Ik heb meteen een pauze van enkele dagen ingelast, om mijn huid te laten herstellen.

Op dag vijf hervat ik mijn spray- en smeerroutine en ik hou het vol tot de laatste dag. Ik moet toegeven dat ik tijdens m’n test niks speciaals gevoeld heb aan mijn huid. Het enige wat me wel bleef opvallen was de geur, maar goed, met ons doel voor ogen – centimers verliezen !!! – nam ik dat er graag bij.

Het resultaat

Bij het begin & het einde van de test heb ik zorgvuldig de omtrek van mijn been, taille en heupen opgemeten. Tot mijn grote verbazing ben ik wel degelijk centimeters kwijt, terwijl ik ondertussen niet extra gesport of op m’n eten gelet heb. Niet spectaculair, maar gezien ik niet verwacht had ook maar één centimeter kwijt te zijn, ben ik toch tevreden met het resultaat.

Benen: – 1 cm per been
Heupen: – 3 centimer
Taille: – 6 centimter

De test van redactrice Nina

Een spray waar je slanker van wordt? Nu ben ik nogal wantrouwig als het over onwaarschijnlijke beautyclaims gaat. Niet omdat ik van nature een achterdochtig persoon ben, maar omdat ik in mijn wanhoop om die hardnekkige vetkussentjes en lovehandles te temmen echt àlles al heb gesmeerd. Crèmes die ook vanalles beloofden maar uiteindelijk alleen mijn portemonnee dunner maakten.

Zou het met deze spray anders zijn? We gaan het maar proberen, een mens mag blijven hopen hé.

Het begint alvast niet denderend goed: op de verpakking staat dat de spray voor een aangename nevel zorgt. Bij mij is het resultaat na hard duwen op de sprayknop een miezerig straaltje. Duh, moet dit die geweldige nevel voorstellen?  Wellicht blokkeert de knop door één of ander beveiligingsmechanisme? Normaal schakel je dat uit door heel hard op de knop te duwen, maar dat lukt mij dus niet. En zelfs onder de brute mannenkracht van mijn vriend  blijft de knop onbewogen zitten. Pas na een volle week geklungel en frustratie met de spraybus lukt het toch om de knop helemaal in te drukken, waarna het inderdaad volop nevelsprayen is. Oké, dat is al heel wat aangenamer om te gebruiken in elk geval, maar omg wat een frustratie vanwege een eenvoudige spraybus!

Mijn collega had mij al gewaarschuwd dat het product nogal chemisch ruikt. Mij doet het een beetje denken aan de spierverwarmende zalfjes die ik gebruikte toen ik nog wekelijks een atletiekwedstrijdje liep. En net als die zalfjes toen zorgt ook deze spray voor een verwarmend effect, en daar waar ik de spray aanbreng, ziet mijn huid ook vuurrood. Maar het is zeker geen onaangenaam gevoel, integendeel.

Positief vind ik wel dat het weinig tijd vraagt om dit product aan te brengen: even sprayen, kort inmasseren en klaar. Voor iemand die zo weinig tijd wil verspillen in de badkamer, is dit alvast een meevaller.

Het resultaat

Ik heb niet extra gesport en geen dieet gevolg om de resultaten van de test niet te beïnvloeden. En guess what? Ik ben geen enkele centimeter kwijt, nog geen millimeter. Benen, heupen, taille… nergens is de spray erin geslaagd ook maar een beetje vet weg te smelten. En dat terwijl mijn collega glunderend kan uitpakken met geweldige resultaten, jaloers! Ik moet wél toegeven dat mijn huid steviger lijkt, wat ook altijd meegenomen is natuurlijk.

Of ik in de toekomst de spray nog zou gebruiken? Toch wel: de ongewenste vetrolletjes zijn dan wel niet weg getoverd maar mijn huid ziet er wel beter en steviger uit. Ik zal de spray dus zeker opnieuw gebruiken, bijvoorbeeld als kuur vooraleer ik strandvakantie vertrek.