Wat weet de hipste acteur en zanger van Vlaanderen over het hipste magazine van Vlaanderen? Sara Liesens (Roularta Local Media/Steps Limburg) vroeg Stan Van Samang net voor een optreden de kleren van het lijf!

Stan, ken jij Steps?
Natuurlijk, ken ik Steps! (lacht) Het verschijnt elke maand en er staan altijd toffe artikels en toffe foto’s in. En het is gratis! De Special Badmode met Miss België op de cover vond ik alvast super… Dat soort initiatieven kan ik alleen maar toejuichen.

Steps had vroeger twee edities in Limburg, maar die smelten nu samen tot hét lifestylemagazine met klasse voor héél de provincie. Welk gevoel krijg jij als je naar onze provincie komt?
In alle eerlijkheid – en dat is niet om te slijmen – ik heb hier altijd een goed gevoel. De Limburgers zijn steeds warm in hun onthaal en uiterst gemoedelijk. Ze vormen ook een fijn publiek en ik ben echt blij wanneer ik in Limburg kan optreden. Bovendien mag ik met trots melden dat de helft van mijn bloed ook Limburgs is. Mijn vader is immers van Hamont.

Waar is je favoriete Limburgs plekje?
Doe mij maar Genoels-Elderen met zijn wijnkasteel. Daar heb ik een hele mooie tijd meegemaakt. Voor de serie Zuidflank logeerden we meer dan een half jaar in Tongeren en vertoefden we bij de familie van Renesse op het wijndomein. Daar hangen voor mij  herinneringen aan die de streek alleen maar mooier maken. Ik heb de omgeving daar met de motor mogen verkennen… effenaf prachtig!

Heb jij een bucketlist?
Er zit wel iets in mijn gedachten, maar dat heb ik nog nooit opgeschreven en zou ik ook nooit aan iemand mededelen. (knipoog) Maar goed, ik zou graag de rest van de wereld willen zien. Maar ik ga daar geen deadline aan koppelen.

Heb je al iets van die ‘geheime’ lijst mogen schrappen?
Het heeft heel lang geduurd, maar ik heb een heel fijn huis gevonden. Dat stond echt op mijn verlanglijstje en dat mag ik dus afvinken. (lacht) Ik haat verhuizen, echt uit de grond van mijn hart, maar naar die nieuwe woning heb ik het met heel veel plezier gedaan.

Je bent acteur en zanger. Volgt er binnenkort een nieuwe serie of een nieuw album?
Ik ben een nieuwe serie aan het draaien en daarna zal ik me weer op nieuwe muziek richten. Ik prijs me gelukkig de heerlijke combinatie van beiden te mogen doen. Waar ik woon zouden ze zeggen dat ik een ‘sjansaar’ ben. Zeg maar een gelukzak die al ruim 10 jaar die twee dingen mag doen die hij het allerliefste doet. Zelfs als ik er niet voor betaald zou worden, zou ik nog met evenveel plezier zingen en acteren.

Euh, laatst vraagje nog. Zou je het zien zitten om met alle dames van Steps Limburg op date te gaan?
Ik durf veel, maar dat niet! (lacht luid)