Stappen in Amsterdam!

77

Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week gaan we naar Amsterdam.

We hebben de tanden gepoetst, de haren in de plooi gelegd en onze meest flashy outfit uit de koffer getrokken. Dames en heren, wij zijn klaar voor een avondje stevig stappen in Amsterdam! Gelukkig geeft  Afrodite Trevlopoulos van The Fashion Folio ons nog wat wijze raad mee vooraleer we vertrekken. Kwestie van geen spijt te hebben the day after.

 

Waar is de beste plaats om uit te gaan?
Momenteel ben ik alleen uitgegaan op Rembrandtplein, maar ik raad het niemand aan. Er zijn heel veel toeristen die er van bil willen gaan en daar heb ik het echt niet mee.  Borrelen in Bloemenbar aan het Spui of ergens in De Pijp – Barca is hip en gezellig – is eigenlijk het beste wat je doet. Of meer naar de Jordaan toe, borrelen is the way to go!

Zijn er bepaalde clubs of plaatsen die we beter vermijden?
Alles op het Rembrandtplein. Zeker de Smokeys – dure drank waar niet veel alcohol in zit, vieze mensen, marginaliteit en overvol toeristen, bah!

Is er een bepaalde leeftijdsgrens bij het uitgaan?
Je moet gewoon 18 of ouder zijn. Maar verder is er geen probleem hoor. Natuurlijk ga je best niet als dertiger naar de clubs op het Rembrandtplein. Daarom zijn kleine, gezellige bars echt veel beter!

Wat moeten we zeker gedaan hebben in Amsterdam?
Je kunt natuurlijk altijd één van de clubs op het Rembrandtplein uitproberen, om erna met zekerheid te kunnen zeggen dat het niets voor jou is. (lacht) Bloemenbar vind ik wel leuk om eens gezien te hebben. Er is ook een heel leuk interieur, veel bloemen tegen de muur, en er is ook leuke muziek.

Op welke manier gaan we best uit?
Ik ga altijd met de tram richting centrum, maar als het een late night out is, dan moet ik wel de taxi terugnemen. Oké, niet waar, er zijn eigenlijk nachtbussen (lacht), maar komaan… een nachtbus naar huis nemen en dan nog eens overstappen? No thanks! Dan neem ik liever de taxi. Maar binnenkort, als het weer meevalt ga ik met de fiets. Dat is zo veel gemakkelijker, het bespaart me geld en het hoort nog meer bij de Amsterdam experience!