Stappen tot in de vroege uurtjes!

109

17 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week gaan we naar Berlijn!

Een dag – of liever een nacht –  waar we naar uitkeken: stappen in Berlijn! De stad is zo hip en toonaangevend, dat het beslist de moeite moet zijn. Sander Markey helpt ons de coolste bars; clubs en hangouts te ontdekken.

Waar is de beste plaats om uit te gaan?
Als je wat variatie wil, dan is Kater Holzig wel een leuke plek. Het ligt aan de oever van de Spree. Er is zalige decoratie en een super goede atmosfeer. Er zijn ook verschillende zalen. In Berlijn heb je bovendien – zo wil de legende – ook de beste club ter wereld en die heet Berghain. Op het gelijksvloers heb je daar techno en boven in de Panoramabar spelen ze meer deep house en soms zelfs disco. De zondag, overdag, is de beste tijd om te gaan. Het is namelijk open van zaterdag 12u ’s nachts tot de maandagochtend erop. Het is een echte aanrader!

Zijn er bepaalde clubs of plaatsen die we moeten vermijden?
Ik heb nog geen slechte ervaringen gehad.

Is er een bepaalde leeftijdsgrens bij het uitgaan?
Nee hoor, in Berlijn kom je alle leeftijden, rassen en stijlen tegen. Dat maakt het ook zo mooi en leuk om uit te gaan.

Wat moeten we zeker gedaan hebben in Berlijn?
Iets wat ik echt zou aanraden is de Club der Visionaere in Kreuzberg. Dat is een cocktailbar aan het water waar al jaren de grootste en bekendste DJ’s komen draaien.

Op welke manier gaan we best uit?
Berlijn is gemakkelijk om met de metro te doen. Die rijdt het hele weekend en de hele nacht door. Het brengt je super snel op je bestemming.