Start to tweet (26)

60

8 APRIL 2014 | Onze stagiaire Marlies smijt zich als groentje op de wereld van Twitter. Elke dag post ze hier haar Twitterdagboek… Vandaag dag zesentwintig!

‘t Is gebeurd! Twitter heeft z’n nieuwe lay-out op ons losgelaten. En het gaat om meer dan hier en daar enkele kleine aanpassingen…

MichelleObama
Twitter

De omslagfoto is groter geworden en ook de profielfoto heeft aan grootte ingewonnen. Met de vernieuwde lay-out wordt je tijdlijn ook “overzichtelijker”, volgens Twitter. Populaire tweets worden namelijk in een groter lettertype weergegeven dan de rest. Het is misschien duidelijker, de schoonheid ervan valt erg te betwisten als je het mij vraagt. Maar bon, dat is persoonlijke smaak natuurlijk.

Je kan ook één van je tweets bovenaan je tijdlijn vastpinnen. Zo zien je volgers onmiddellijk wie je bent en wat je bezighoudt. Bij het lezen van andere profielen kan je kiezen welk soort tijdlijn je te zien krijgt. Zo kun je filteren op gewone tweets, tweets met foto’s/filmpjes of gesprekken (tweet met antwoord).

De nieuwe lay-out wordt vandaag verspreid bij een aantal gebruikers en wordt in de loop van de week bij alle gebruikers ingevoerd. Michelle Obama, Zac Efron en John Legend kregen al de kans om hun profiel te updaten. Ik kan het ook al instellen, al weet niet of ik dat al wil doen. Ik vind het eerlijk gezegd niet zo aantrekkelijk, dat nieuwe uiterlijk. Het doet me ook erg denken aan de lay-out van Facebook…

Wat vinden jullie ?

Marlies Strubbetweet_marlies