Start to tweet (6)

44

7 FEBRUARI 2014 | Onze stagiaire Marlies smijt zich als groentje op de wereld van Twitter. Elke dag post ze hier haar Twitterdagboek… Vandaag dag zes!

Ik geraak almaar meer in de flow van het twitteren. Toen ik hier op de redactie een leven redde (of toch een snee kon verzorgen), moest er onmiddellijk over getweet worden. Ahja, zo gaat dat!

Ik heb ook mijn eerste #dtv of #durftevragen gelanceerd. Ik was op zoek naar een leuk en grappig filmpje voor onze site, dus plaatste ik een zoekertje. Al was het nog niet zo’n groot succes, maar ach! Oefening baart kunst, zeker?

Mijn volglijstje heb ik ook nog wat aangevuld. En er is voor elk wat wils:

Voor wie het stoer wil…
Is er Tom Waes. De testosteronbom is erg actief op Twitter. Hij gebruikt het niet alleen om zijn bedenkingen te posten en de spotlights op zijn programma’s te richten. Waes gebruikte het ook om hulp te vinden voor de domino-opdracht voor Wauters vs. Waes:

Voor wie het modieus wil…
Is er Jani Kazaltzis. Hij is een stylist, maar ook een fervent twitteraar. Kazaltzis post zelf veel tweets, maar gaat ook gesprekken aan met zijn volgers.

Voor wie het gevat wil…
Is er, raar maar waar, James Blunt. Blunt maakt er een sport van om te antwoorden op elke (negatieve) tweet. De berichten die mensen hem sturen zijn vaak heel grof, maar de zanger laat het niet aan zijn hart komen. Meer nog, hij is een ware meester in het counteren! De site The Poke maakte zelfs een lijstje van dertig ‘krachtige’ wedertweets van hem.

MARLIES STRUBBE

tweet_marlies