Is vloggen nu echt zo awkward als iedereen zegt? Of is het juist een geweldige manier om anderen te tonen waar je mee bezig bent? Onze stagiaire Kimberly zoekt het uit. Elke week vlogt zij over het reilen en zeilen op de redactie en daarbuiten.

Mijn plan om enkel de hoogtepunten te tonen, lijkt te werken. Ik ben zelf al een pak meer tevreden met de tweede vlog. Hij is heel wat ingekort maar ook dynamischer. If I may say so myself. Het voelt ook allemaal al wat minder gênant en soms durf ik al eens iets te zeggen wanneer er redelijk wat mensen rond mij staan. Al zijn die momenten nog wel zeldzaam. Maar je moet ergens beginnen, toch? Een kleine stap is ook een stap!

Wat met de privacy?

Toch blijf ik me afvragen hoe die dagelijkse en wekelijkse vloggers het voor elkaar krijgen. Ze moeten toch een enorm spannend leven hebben om elke dag iets te kunnen tonen? En dan ook nog zin hebben om het te tonen. Feestjes, evenementen, reizen, etentjes. Allemaal ideaal om over te vloggen en super leuk om naar te kijken. Het zijn achteraf ook prachtige herinneringen. Maar zelfs al had ik zo’n fancy leven, kan ik me niet inbeelden dat ik dat allemaal zou willen filmen. Misschien doen die vloggers dat ook niet en lijkt het – bij sommigen – alleen maar of we alles in hun leven te zien krijgen. Iedereen wil tenslotte toch wat privacy?