Is vloggen nu echt zo awkward als iedereen zegt? Of is het juist een geweldige manier om anderen te tonen waar je mee bezig bent? Onze stagiaire Kimberly zoekt het uit. Elke week vlogt zij over het reilen en zeilen op de redactie en daarbuiten.

Ik ben nu bijna een maand aan het vloggen. Dat klinkt lang maar dat is het niet. Ik vergeet op sommige momenten nog altijd dat ik ‘een vlogger ben’. Toen ik onlangs weg moest voor een reportage was dat het ideale moment om te vloggen. Het was bovendien ook nog eens de ideale locatie om te filmen. Het zouden leuke beelden geworden zijn, als ik niet vergeten was om alles te filmen.

The moment has passed

Nu, het is niet zo erg als het klinkt. Ik ben het niet compleet vergeten. Ik heb zelfs verschillende beelden gemaakt. Maar achteraf bekeken, heb ik ook enkele leuke momenten laten voorbijgaan. Af en toe denk ik – net iets te laat – ‘Oei, dat had ik moeten filmen!’. En sommige dingen kan je nu eenmaal niet overdoen. Ofwel is het moment gewoon voorbij, ofwel ziet het er gek uit omdat het niet meer spontaan is. Eens het moment voorbij is, is het dus ook echt voorbij.

Gewoonte

Het is natuurlijk niet allemaal slecht. Ik heb ook al veel dingen wel goed op beeld kunnen vastleggen. Vloggen is uiteindelijk iets dat je moet leren. Je wordt niet geboren als vlogger. Het is iets dat een gewoonte worden. En iets dat je al, of eigenlijk nog maar een maand doet, is nog geen gewoonte.