Is vloggen nu echt zo awkward als iedereen zegt? Of is het juist een geweldige manier om anderen te tonen waar je mee bezig bent? Onze stagiaire Kimberly zoekt het uit. Elke week vlogt zij over het reilen en zeilen op de redactie en daarbuiten.

Ik heb deze week de vierde vlog online gezet. Die was weer iets langer dan gewoonlijk want er is ook gewoon meer gebeurd. Ik mocht voor het eerst in mijn leven mee naar de pressdays in Antwerpen. Een hele dag liep ik met twee collega-redactrices van persbureau naar persbureau. Dat deden we niet met eigen vervoer. We werden door een chauffeur in een Mercedes opgehaald en overal naartoe gebracht. Als dat geen reden is om te vloggen!

Een gsm is geen camera…

Ik was best tevreden met de beelden die ik gemaakt heb. Of toch met de inhoud. Niet zozeer met de kwaliteit. Ik begin me een beetje te ergeren aan de kwaliteit van mijn gsm-camera. Ik weet het: een gsm is natuurlijk geen echte camera. Al maken ze er waarschijnlijk wel smartphones met een betere camera dan die van mij. Hij focust niet snel genoeg wanneer ik rondloop en het beeld is niet helemaal helder. Dingen waar ik mij bij andere vloggers ook aan zou storen.

… maar als het niet anders kan

Misschien til ik er te zwaar aan en zien anderen het helemaal niet. Of ze zien het wel, maar het stoort ze niet. If that’s the case: bedankt om het door de vingers te zien! Of ik nu een echte vlogcamera ga kopen? Nee. Dat laat mijn studentenbudget – want dat ben ik uiteindelijk nog altijd – niet toe. Bovendien is het niet allemaal slecht. Ik loop bijvoorbeeld nooit het risico mijn camera te vergeten, want mijn gsm laat ik zo snel niet achter.