Is vloggen nu echt zo awkward als iedereen zegt? Of is het juist een geweldige manier om anderen te tonen waar je mee bezig bent? Onze stagiaire Kimberly zoekt het uit. Elke week vlogt zij over het reilen en zeilen op de redactie en daarbuiten.

Door de titel klinkt het waarschijnlijk alsof mijn vlogavontuur er hier al op zit. Zover is het natuurlijk nog niet. Ik maakte al zeven vlogs. Dat betekent dat ik er acht weken stage heb opzitten. Ik zit dus al ruim over de helft. De tijd vliegt!

Stage lopen is voor iedereen een unieke ervaring in zijn of haar schoolcarrière. Het zijn de eerste stapjes naar het felbegeerde volwassen leven. Tenzij je stage natuurlijk tegenvalt en je besluit om een compleet nieuwe drie jaar durende opleiding te starten. – Ik moet er niet aan denken.. – Maar laat ons er vanuit gaan dat het een topstage is. Dan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk herinneringen aan hebben. In mijn geval: elk artikeltje dat ik heb geschreven, elk interview dat ik heb afgenomen en zelfs elk treinkaartje dat ik nodig heb gehad. Maar het allerbelangrijkste? Elke vlog die ik heb gemaakt.

Mijn kleine extraatje

Mijn vlogs zijn natuurlijk iets unieks. Dat kleine extraatje die de meesten niet hebben. Het is meer dan gewoon een stukje tekst of foto’s die in je een grote kartonnen doos kan bewaren. Al heeft dat natuurlijk wel zijn charmes.
Het zijn herinneren die op beeld vereeuwigd zijn. De sfeer, de omgeving en alle indrukken die je hebt opgedaan, kan je allemaal herbekijken en herbeleven. Je hoeft gewoon maar op play te klikken.

Echte vloggers die elke dag een video posten, hebben dagelijkse herinneringen van de afgelopen jaren. Weet jij nog wat je twee jaar geleden op deze dag deed? Ik ook niet, maar hoe leuk zou het zijn om dat wél te weten?

 

Je kan trouwens mijn vorige vlog in dit artikel bekijken.