Is vloggen nu echt zo awkward als iedereen zegt? Of is het juist een geweldige manier om anderen te tonen waar je mee bezig bent? Onze stagiaire Kimberly zoekt het uit. Elke week vlogt zij over het reilen en zeilen op de redactie en daarbuiten.

Ik heb nog maar enkele dagen stage te gaan. Dat betekent dat mijn vlogavontuur er bijna op zit. Ik heb nu 9 weken lang vlogs gemaakt over het leven (of liever: mijn leven hier op de redactie). Dat is niet heel veel, maar ook niet weinig. Daarom heb ik mijn eerste tips als vlogger voor jullie bijeen gesprokkeld.

 1. Bereid je eerste vlogs voor

In elk vloginterview dat ik afgenomen heb, was er 1 ding waar iedereen het unaniem over eens was: vloggen moet spontaan zijn. Niks mag in scène worden gezet. En dat klopt natuurlijk ook. Maar een beetje voorbereiding kan nooit kwaad. Zeker in het begin. De eerste weken was ik heel nerveus telkens ik die camera voor mijn gezicht hield. Daarom dacht ik op voorhand even na over wat ik zou zeggen en wat ik zou kunnen tonen. Dan komt het er allemaal wat vlotter uit. Naarmate je er langer mee bezig bent, lukt dat natuurlijk zonder.

2. Liever geen gsm

Natuurlijk MOET je geen dure camera kopen om te vloggen. Zeker niet. Maar als ik eerlijk ben, vond ik het beeld van de camera van mijn gsm echt niet mooi. Dat kon je al lezen in start to vlog deel 11. Jouw camera kan natuurlijk beter zijn dan de mijne. In dat geval, use it! Maar wil je écht serieus beginnen vloggen en dat aan een hoop mensen laten zien? Probeer dan te sparen voor een degelijke camera. Het is een investering, maar het komt de kwaliteit van je video’s zeker ten goede.

3. Neem je tijd voor het monteren

Sommigen vinden het een rotklusje en anderen vinden het super. Het hangt er waarschijnlijk vanaf hoeveel beeldmateriaal je hebt. Maar of je het nu leuk vindt of niet, probeer er toch iets goeds van te maken. Gebruik altijd een achtergrondmuziekje, blijf niet te lang bij hetzelfde beeld staan en knip niet op plaatsen waar het heel hard opvalt – midden in een zin bijvoorbeeld.

Veel succes!

Foto’s: iStock