Is vloggen nu echt zo awkward als iedereen zegt? Of is het juist een geweldige manier om anderen te tonen waar je mee bezig bent? Onze stagiaire Kimberly zoekt het uit. Elke week vlogt zij over het reilen en zeilen op de redactie en daarbuiten.

Mijn tijd hier bij Steps zit erop. Wat zal het raar zijn om volgende week opnieuw naar school te moeten en tussen leeftijdsgenoten te zitten. Nu stelt zich natuurlijk wel de vraag:  vlog ik hierna nog verder of niet? Ik heb er eerlijk gezegd wel even over moeten nadenken. Had je het me enkele weken geleden gevraagd, dan had ik resoluut ‘nee!’ geantwoord. Ik vond het te gênant, durfde niet goed vloggen in het openbaar en vergat soms gewoon dat ik vlogger was. Maar dat is uiteindelijk allemaal wel verbeterd.

Dat wil toch niemand zien?

Toch blijf ik bij de stelling uit mijn eerste blogpost: ik heb niet zo’n heel boeiend leven om dagelijks of wekelijks te kunnen vloggen. Verder doen zoals ik nu al 10 weken gedaan heb, heeft dus geen zin. Neem nu volgende week. Dan werken ik en mijn groepsleden op school verder aan onze Bachelorproef. Heel interessant is dat niet. Het leuke werk – de research en de interviews – zit er al op. Wat overblijft is alle losse stukjes aan elkaar plakken en de lay-out opmaken. Maar geef toe, dat wil toch niemand zien?

Vloggen werkt aanstekelijk

Toch neem ik nog niet definitief afscheid van het vloggen. Binnen ongeveer een week vertrek ik met datzelfde groepje naar Schotland. Jammer genoeg ook als schoolproject, maar uiteraard wel een veel leukere dan de opdrachten die ik de afgelopen jaren voorgeschoteld heb gekregen. Ik denk dat ik, door de vlogs die ik tot nu toe gemaakt heb, het vlog-idee in de hoofden van mijn vriendinnen heb gestopt en hen zin heb gegeven om het ook eens te proberen. Daarom hebben we besloten om te vloggen in Schotland. Voorlopig komt er dus nog een vervolg op dit vlogavontuur. Of ik daarna nog verder doe? Dat zien we dan wel!

Foto’s: iStock