Is vloggen nu echt zo awkward als iedereen zegt? Of is het juist een geweldige manier om anderen te tonen waar je mee bezig bent? Onze stagiaire Kimberly zoekt het uit. Elke week vlogt zij over het reilen en zeilen op de redactie en daarbuiten.

Dinsdag heb ik de eerste vlog online gezet. Met een dubbel gevoel dat geef ik eerlijk toe. Enerzijds ben ik trots op mezelf. Gewoon omdat ik een vlog heb durven maken. Anderzijds ben ik teleurgesteld omdat het er nog lang niet uitziet zoals ik zou willen. Maar ik blijf realistisch. Het was natuurlijk nog maar een eerste poging. Misschien is het wel zoals met pannenkoeken bakken? Daar mislukt de eerste ook altijd.

 Tonen in plaats van vertellen

Na een korte zelfevaluatie en enkele tips van andere vloggers ben ik tot de conclusie gekomen dat er tijdens mijn eerste vlogweek gewoon te weinig gebeurd is. Ik ben natuurlijk wel de hele dag bezig maar dat is dan vaak achter de computer. Logisch, als soon-to-be-journalist op een redactie. Maar het is ook de reden waarom de dag op een paar seconden tijd van 8 uur ’s morgens naar 17 uur ’s avonds verspringt. Ik kan dan alleen maar vertellen wat ik gedaan heb en niet tonen. En iets kunnen tonen, is natuurlijk net wat een vlog zo leuk maakt.

De hoogtepunten

Ik heb natuurlijk wel een oplossing. In de volgende vlogs toon ik voortaan enkel de hoogtepunten van de week. De video’s zullen dus wel korter zijn maar hopelijk ook wat meer ‘entertainend‘.