Zes jaar geleden vestigde het Belgische hoofdkantoor van State of Art zich in Antwerpen. En daar bevindt het team onder leiding van Kristof Baeten zich vandaag nog steeds. Zij het op een nieuwe locatie; in een oude zeilmakerij op het Eilandje.

Antwerpen heeft een sterke link met mode en de buurt rond de jachthaven en het MAS is de laatste jaren erg ontwikkeld. Was vroeger vooral het Antwerpse Zuid hip & happening, dan is dat nu deels verschoven naar het noorden. De perfecte locatie dus om de State of Art showroom en kantoren te vestigen.

Door de groei van het merk was de vorige ruimte te krap geworden. Het nieuwe pand telt niet enkel meer vierkante meters, maar baadt dankzij dakkoepels in het zonlicht en beschikt over een etalage op het gelijkvloers die voor extra merkvisibiliteit zorgt. De hele ruimte werd flexibel ingericht: zo zijn er geen vaste bureauplaatsen en wordt elk seizoen de showroom volledig opnieuw aangepakt en ingericht zodat klanten (winkeliers en aankopers) een coherent totaalbeeld wordt voorgespiegeld. De collectie wordt sinds enkele seizoenen telkens opgehangen aan een roadtrip en een bepaalde stijlvolle bestemming. Voor het zomerseizoen 2018 leidde die naar het Franse Deauville.

Passie voor de autosport

Al van bij het ontstaan van het merk is State of Art onlosmakelijk verbonden met de autosport. Het begon allemaal met oprichter Albert Westerman die op tienjarige leeftijd verliefd werd op de Porsche 1500 S Cabrio. Dat gevoel is nooit meer voorbijgegaan. Op latere leeftijd ging Westerman zelf racen met de 356’s en 911’s, onder andere op Zandvoort en Spa-Francorchamps.

Uiteindelijk heeft Westermans passie geleid tot de State of Art Classic Porsche Collection die momenteel bestaat uit meer dan 40 klassieke Porsches, waaronder een zeldzame 550 Spyder en een 718 RSK. De meeste daarvan staan tentoongesteld in het hoofdkantoor in Lichtenvoorde, maar vaak worden ze ook ingezet voor marketingdoeleinden of wordt er mee geracet in rally’s over de hele wereld, want elk exemplaar is in rijklare staat en wordt minutieus onderhouden in het eigen atelier, dat zich ook in het State of Art hoofdkantoor bevindt.

State of Art Racing capsulecollectie

Het diepe respect dat State of Art koestert voor klassieke sportwagens en het autoracen komt het meest flagrant tot uiting in de ‘State of Art Racing’ capsulecollectie waarin details verwijzen naar de racewereld (knopen in de vorm van een wiel of met een bandenprofiel, badges, Porsche lijntekeningen, etc.).

Tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor ‘State of Art Racing’-collectie meteen ook voorgesteld. Beelden? Die kun je hier vinden: