Vegetarisch én bio voor op de barbecue: 3 x heerlijke recepten uit de wereldkeuken om zelf uit te proberenBlogCulinairWho said “BBQ needs meat”? Wij vinden alvast van niet! Wij proefden de recepten van The Bio Veggie Company en dat smaakte naar een culinaire wereldreis vol summer vibes. 1. Aziatische hoisin nuggets Ingrediënten (voor 4 personen): TBVC nuggets (mixed) – lente-ui – 2 kl sesamolie-sesamzaad – 3 el water – kleine slablaadjes – zwarte […]Lees meer
Shake it: genieten met de cocktail Fiero SangriniBlogCulinair Deze ‘Fiero Sangrini’ is perfect voor een zonnige middag met enkele vrienden en is dan ook een recept om met vrienden te delen. 🍸❤️ Ingrediënten 🔴1 fles Martini Fiero 🔴500 ml Appelsap 🔴250 ml Spuitwater of Sprite 🔴40 ml Cassis siroop 🔴1 Sinaasappel in partjes 🔴1 Appel in partjes 🔴Enkele verse frambozen, braambessen,… Werkwijze (super […]Lees meer
Shake it: de perfecte zomercocktail El CocoBlogCulinair Niets gaat boven een lekkere cocktail in de zomermaanden. Des te leuk als je hem zelf kunt maken. 🍸❤️ Op het menu vandaag: de El Coco. Ingrediënten 🔴 50 ml Bacardí Carta Blanca 🔴 100 ml Kokoswater 🔴 10 ml Honing 🔴 Limoen 🔴 Zout Werkwijze (super simpel) Maak een zoutrand aan het […]Lees meer
Shake it: zomers genieten met de cocktail Bramble & SonicBlogCulinair Geen zomer zonder zomerse cocktails. 🍸❤️ Op het menu vandaag: de Bramble & Sonic, een zomers frisse cocktail met heerlijke toetsen van gezoete bessen, een subtiele citrussmaak. Cheers! Ingrediënten 🔴 50 ml Bombay Bramble gin 🔴 50 ml Indian Tonic 🔴 50 ml Bruiswater 🔴 Citroenpartje 🔴 Braambessen Werkwijze (super simpel) Bouw de cocktail op over ijsblokjes in […]Lees meer
Shake it: zomers genieten met de cocktail 4SwizzleBlogCulinairGeen zomer zonder zomerse cocktails. Op het menu vandaag: de 4Swizzle, een zomerse shake met Bacardi en pompelmoessap. Cheers! Ingrediënten 40 ml Bacardi Añejo Cuatro 50 ml Roze pompelmoessap 15 ml Suikersiroop Enkele scheutjes Angostura bitters Munt Partje pompelmoes Werkwijze Bouw de cocktail op over ijsblokjes in een ‘rocks’ glas. ‘Swizzle’* de ingrediënten. Garneer met munt […]Lees meer
Vakantiekoken met Steffi Vertriest: veggie rolls met mango-currydressingBlogCulinairDat je met gezonde ingrediënten ook heel lekker kunt eten, bewijst Steffi Vertriest met haar blog ‘Bye Bye Cheeseburger’ en haar programma’s op njam!. In Steps deelt ze elke maand haar eigen ‘gezonde goesting’ in het leven. Deze maand verklapt ze haar heerlijke recept voor lekkere veggie rolls met mango-currydressing, en dat smaakt helemaal naar de […]Lees meer
Shake it: scoren met een alcoholvrije cocktail op basis van appelsap en MartiniBlogCulinairGeen zomer zonder zomerse cocktails en wij doen dat deze keer met een heerlijke alcoholvrije cocktail op basis van appelsap en de Martini Non-Alcoholic Floreale. Supermakkelijk om te maken, en heerlijk fris op een warme dag. Apple Martini Floreale Dit heb je nodig: 50 ml Martini Non-Alcoholic Floreale 40 ml Appelsap 10 ml Amandelsiroop Bruiswater […]Lees meer
Cocktail maison: makkelijke originals (met een twist)BlogCulinairVoor wie er nog mocht zou twijfelen: het is weer cocktail o’clock! Vakantie betekent dat er altijd wel een goede reden bestaat om te shaken en te stirren, maakt niet uit of dat tijdens een feestje is of gewoon om extra van een zwoele zomeravond te genieten. En met deze supereenvoudige klassiekers (soms met een […]Lees meer
Crazy buitenkoken met je kroostBlogCulinairKidsGenieten van de kleine dingen en qualitytime doorbrengen met je kroost kan ook door een geïmproviseerde buitenkooksessie op poten te zetten. Je kinderen staan gegarandeerd te popelen om je te helpen! Wel even je voorzorgen nemen natuurlijk: laat je kinderen nooit alleen bij het vuur (en zet altijd een emmer zand klaar om te blussen). […]Lees meer