Steek je lamp in een nieuw jasje

140

18 NOVEMBER 2013 | Het Belgische label Estall is het kindje van Wouter en Ainhoa. Die stampten een nieuw designconcept uit de grond na een trip naar Vietnam.

08

Ainhoa en Wouter met de DL 01 in zijn felroze ‘surprise’- jasje

Tijdens hun reis werden interieurarchitect Wouter en de Spaanse marketing consultant Ainhoa geïnspireerd door het Full Moon Festival in Hoi An, een kleurrijke lichtervaring die ze nadien wilden omzetten in een simpel en mooi design. Uit dat idee is de DL 01 geboren.

De lamp DL 01 is gemaakt uit LLDPE plastic en bevat zes knopen waar een ‘jas’ kan aan bevestigd worden. “We wilden een lamp creëren die simpel en universeel is. Daarenboven moest de lamp ook makkelijk aan te passen zijn, zodat het ontwerp in elk interieur zou passen”, aldus Wouter en Ainhoa.

Om aan die eis te voldoen, hebben ze een collectie van jassen uitgebracht waarmee de lamp kan worden aangekleed. JOURNEY is de eerste reeks en bestaat uit elf uiteenlopende kleuren, waarbij elke kleur verwijst naar een bepaalde sfeer in de woning. Zo is er de ‘Queen for a day’ of ‘7 am’.

De jassen zijn gemaakt van 100% wool felt en kunnen naar de droogkuis worden gebracht. Bovendien kan de lamp zowel staan als hangen. Het is dus volledig aan jou om te beslissen hoe de lamp in jouw interieur zal passen.

Het pakket DL 01 wordt verkocht als één lamp en twee jassen. De bijstukken, het voetstuk of de hanger, kunnen apart gekocht worden. Je kan de stukken kopen op hun webshop of in de volgende filialen:

Huiszwaluw (Gent)
Alfa Gent (Gent)
Piet (Gent)
Superflu Design Store (Luik)
Espace Bizarre (Brussel)
100 gr Design – design shop in De Winkelhaak (Antwerpen)
Haring Design Store (Rotterdam)

 IMG_1104

IMG_1230

IMG_1107 IMG_1227 IMG_1303

Renske De Maesschalck