Stefie in filmland (2)

41

15 MAART 2013 | Stefie Vanleeuwen is in maart onze filmrecensente. Elke week gaat ze een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Deze week trok Stefie naar… This is 40

thisis40

Sadie: “Why does it say 38 on mom’s birthday cake  and not 40?”
Pete: “Because your mom wants to be 38. Let’s not mention it again.”

Het is bijna lente, naar het schijnt, maar dat was tijdens mijn filmtrip niet te merken. Ik heb geploeterd, geslenterd, gegleden en zelf op een onbewust moment gemoonwalked naar mijn bestemming: de Kinepolis. De queeste verliep allesbehalve makkelijk, maar ik was er net op tijd. De film This is 40 was al ongeduldig op mij aan het wachten.

Wat wist ik over deze film? Niet echt veel eigenlijk, maar daar kwam ik snel achter…

De film vertelt het verhaal van Debbie en Pete, een getrouwd koppel, en hun twee dochters. De 13-jarige dochter Sadie is het oudste kind in het huis. Ze is verslaafd aan alle technologie die met de letter ‘i’ begint en een echte diehard fan van de befaamde serie Lost. Charlotte is acht jaar en is een echte spring-in-’t-veld. Pete bezit een platenmaatschappij die niet bepaald op wieltjes loopt en Debbie heeft een boetiek met een kassa die maar een beroerde inhoud heeft.  De ouders worden beide 40 jaar, een mijlpaal in hun leven… Maar Debbie heeft het er opmerkelijk moeilijk mee.

Samengevat? Het gaat dus eigenlijk over het gewone leven van een doorsnee gezin. Maar zoals in real life komt niets vanzelf. Ieder gezin kan er mooi, liefdevol en perfect uitzien, maar overal zitten er wel hobbeltjes en bobbeltjes in de relatie. Vergelijk het met een rollercoaster: snel, onverwachtse wendingen en soms maakt het je zelfs misselijk. Gelukkig zit er ook een goede portie humor in de film.

Persoonlijk vond ik de verhaallijn wat eentonig.  Misschien omdat het niet echt aansluit bij mijn leefwereld? Ik heb tenslotte ook nog maar 20 kaarsjes uitgeblazen en geen 40. Maar ondanks het gebrek aan inhoud kon de film zich toch nog laten smaken door de aangename sfeer (de muziek, de acteurs, het mooie weer, het decor waar het zich afspeelt, de fleurige kleuren…) en grappige anekdotes, waardoor ik  tussen haakjes op een bepaald moment aan het gieren was en nogal de aandacht trok van de mensen naast mij. (Waarvoor excuses.)

Ik raad deze film aan voor mensen die zelf een jong gezin hebben, jullie kunnen zich hier waarschijnlijk goed in vinden en zullen waarschijnlijk nog meer meeleven met de film dan deze jonge meid:  de financiële problemen, de relatie die niet altijd vlotjes verloopt, kinderen die soms heel wat problemen met zich meebrengen, de grootouders die je er gratis bijkrijgt. Het is bovendien ook geen typische chick-flick film, volgens mij kunnen getrouwde mannen/papa’s hier ook van genieten.

Eindoordeel? Een luchtig tussendoortje die mij wel valt te smaken!

I see you people next week! We hebben nu al een actiethriller gehad en een komedie, what’s next? Keep an eye on Steps and you’ll find out.

XOXO
Stefie Vanleeuwen