Stefie in filmland (slot)

80

28 MAART 2013 | Stefie Vanleeuwen is in maart onze filmrecensente. Elke week gaat ze een nieuwe film checken en daarna bezorgt ze ons haar ongezouten verslag. Dankzij haar weet je dus welke film je móet zien… en welke zeker niet. Stefie trok als slotakkoord naar… Identity thief.

Identity Thief

Sandy: You got hit by a car. Are you even human?
Diana: The trick is to just relax your legs. Read it on WikiHow.

Voor de laatste keer ging ik op missie. Identity thief had ik al een tijdje op het oog, dus mijn keuze was deze keer snel gemaakt. Jason Bateman (Hancock! Horrible Bosses!) en Melissa McCarthy (Sookie uit Gilmore girls) zijn de hoofdrolspelers van dienst. Een komisch duo, als je het mij vraagt! Al snel was duidelijk dat wel nog mensen houden van misdaadkomedies, want in nog geen vijf minuten zat de filmzaal propvol. Dat belooft…

Je kunt deze prent vergelijken met een boksring. In de blauwe hoek heb je de brave huisman Sandy Patterson die zijn best doet om de eindjes aan elkaar te knopen. Hij heeft twee dochters en zijn lieftallig vrouwtje is in verwachting van hun derde kindje. Sandy werkt in een financieel bedrijf en doet er zijn uiterste best, maar helaas wordt zijn job niet altijd even gewaardeerd.

In de rode hoek heb je de niet te onderschatten Diana. Een uitbundige dame die niet snel het gevaar uit de weg gaat en een expert is in misleiden. Haar ‘job’? Mensen beroven van hun identiteit. Ze doet zich voor als een bediende die werkt voor een bedrijf dat identiteitsdiefstallen opspoort. Zo krijgt ze al de nodige informatie die ze nodig heeft om de identiteit te stelen van het niets vermoedende slachtoffer. Snel verdiend geld en zo leeft ze er ook naar.

En je voelt de plot al komen… Sandy is haar perfecte slachtoffer. Wanneer hij de fraude ontdekt en alles dreigt te verliezen, gaat Sandy op jacht. Hij wil zijn identiteit terug! Maar al snel is het duidelijk dat Diana geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken…

Ding! Ding! De eerste ronde… Diana verslaat Sandy met gemak. Maar met welke stand eindigt het? Benieuwd? Ga dan zeker kijken naar deze film die vol hilarische taferelen zit.

Mijn eindoordeel? Hier tikt een tevreden recenste. Mijn verwachtingen werden waargemaakt. Vanaf het eerste tot het laatste moment zat ik met een lach op mijn gezicht. Uiteindelijk werd er zelf geapplaudisseerd, en terecht!

Zo. Voor mij zit het er op. Het was een eer om te mogen recenseren voor jullie. Ik zal jullie missen!

XOXO
Stefie Vanleeuwen