Proeven van Amsterdam!

142

27 MEI 2013 | Onze website heeft reiskriebels! Een maand lang belichten we elke week een stad om U tegen te zeggen. En neen, we kopiëren onze tips niet uit een saaie reisgids. Steps zocht (en vond) Vlaamse ‘locals’ die in deze steden blijven plakken zijn en we ontfutselden hen de leukste to do’s en persoonlijke favorieten. Deze week gaan we naar…Amsterdam!

Afrodite Trevlopoulos kennen we vooral als de sympathieke  modeblogster The Fashion Folio.  Als Afrodite niet blogt, is ze studente journalistiek én een lucky girl want ze mocht haar stage doen bij de Nederlandse Marie Claire in Amsterdam. Drie maanden in Amsterdam, dat moet ongetwijfeld een pak inside tips opleveren.

recklessly7

Vertel, Afrodite, waar kunnen we in Amsterdam bijvoorbeeld lekker gaan eten?
Ik ben toevallig vorige week gaan eten in Het Pakhuis, aan het Spui. Je kunt er veel eten voor weinig geld. Het is er echt super lekker. Ik at er de Schnitzel met Stroganoff saus, heerlijk! Je vindt er ook andere vleesgerechten, maar ook salades en soep. Het interieur is donker en er wordt veel hout gebruikt, maar het is er echt ontzettend gezellig. Verder kan ik ook de Bar Moustache  aanraden. Het ligt in de Utrechtstraat, dicht bij de metrohalte Weesperplein. Het is er wel iets duurder. Ook daar is het interieur heel gezellig.

Wat moeten we zeker eten als we naar Amsterdam gaan?
Een typische ‘Hollandse kost’ heb ik tot nu toe nog niet gevonden. Ik denk dat Het Pakhuis, dat ik eerder vermelde, het dichtst aanleunt bij typische lokale specialiteiten. Verder kan je Amsterdam ook niet bezoeken zonder iets uit de muur te halen. Ja, veel vet, veel calorieën, maar wel mijn guilty pleasure. (lacht) Ik ben echt verslaafd aan (broodje) kroket en ik vind dat iedereen die in Amsterdam is het eens moet proeven!

Kunnen we er ook genieten van Belgische lekkernijen?
Je ziet er veel toeristische plekjes waar ‘Vlaamse frites’ opstaat, maar zelf heb ik er nog niet gegeten en ik raad het eerlijk gezegd ook niet aan. Ik heb wel al eens gehoord dat er een écht frietkraam was, maar die ben ik nog niet tegengekomen. Verder kan je wel in veel cafés Belgisch bier vinden, maar daar ben ik zelf niet echt een fan van. Ik drink namelijk geen bier. (lacht)

Welk gerecht klinkt beter dan het smaakt?
Oh my God: saté schnitzel for sure! Ik kocht het in de supermarkt tijdens mijn eerste week hier. Ik had zin in een schnitzel, want ja ook dat is een verslaving, en ik dacht hmm saté, dat klinkt wel lekker! Alleen wist ik totaal niet goed wat saté hier was. Ik ben er maar voor gegaan maar tijdens het bakken zag ik al een smurrie in mijn vlees en dacht: what have I done?! Ik nam een hap en wou het meteen weggooien! Er zat blijkbaar ook pindasaus is, wat alles gewoon nog erger maakte! Nooit doen dus!

Is er een bepaald product dat bij elk gerecht gebruikt wordt?
Ik merk wel dat mensen hier erg gezond eten, maar ook wel eens een broodje kroket meenemen uit de cafetaria. Boterhammen in een brooddoos kennen ze hier niet echt, ze maken alles nog ter plekke.

Zijn er speciale gebruiken tijdens de maaltijd?
Mensen in Amsterdam drinken altijd een glas melk bij hun lunch. En ze drinken ook enorm veel thee. Ik wist helemaal niet dat Nederlanders ook zo mad about tea waren, ik dacht dat het enkel de Britten waren… Heet watertje noemen ze dat hier, want (op de redactie) brengt iedereen zijn/haar eigen zakjes thee mee, handig!

Morgen meer!