Steps gaat steppen!

280

10 APRIL 2013 | Drama! De zomer komt er aan en wij passen nog niet in onze bikini! Hoog tijd dus om een maandje te zweten, te puffen én calorieën te verbranden. We gaan sporten! Deze week testten wij… Bodystep!

Steps gaat los op de Bodystep! Strakker lichaam? Check! Buikspieren? Check! Bilspieren? Dubbelcheck! De workout van Lesmills is een intensieve, maar zeer leuke manier om die calorieën te verbranden! Burn baby burn!

WAT IS HET?
Bodystep is een cardio workout die 55 minuten duurt. De benodigdheden zijn een step, die je van hoogte kan veranderen, én je goed humeur! Iedere drie maand wordt er een andere choreografie aangeleerd. Tijdens de lessen is het de bedoeling dat we op en neer van de step springen en stappen. De les wordt gegeven op leuke energieke (bekende en minder bekende) muziek en bestaat uit tien verschillende onderdelen. Eerst is er de warming-up, dan leren we al dansend kennis maken met de step en daarna is het tijd voor een piek. Dat is het meest energieke moment van de workout.

VOOR WIE IS HET?
Het is een sport die geschikt is voor jong en oud. Zowel mannen als vrouwen kunnen deelnemen aan de Bodystep. Het is dan ook de perfecte workout om je gehele lichaam te versterken. Je kunt de intensiteit verhogen of verlagen door de hoogte van je step aan te passen. Dus wie het even wat moeilijker heeft, zet gewoon zijn/haar step iets lager en je kunt weer volledig uit de bol gaan! Als je een beweging te moeilijk vindt, kun je gewoon verder steppen met een oefening die je gemakkelijker vindt.

EN DE CALORIEËN?
Bodystep is zoals eerder gezegd een intensieve workout. Je verbruikt dan ook zo’n 620 calorieën per les. Als dat de moeite niet is, weten wij het ook niet meer!

DÉ TEST
Woensdagavond, 20u30. Onze lesgever Danny drukt op play. De workout begint.  Beats worden op ons losgelaten. We warmen op door ons hele lichaam op de muziek te bewegen. Zwaaien met onze armen en schudden met onze benen om helemaal los te komen! Dan is het tijd om kennis te maken met de step. Eerst enkele rustige oefeningen dus. Nadat we dikke vrienden zijn met onze step, kunnen we aan het zware werk beginnen! En geloof me… het is zwaar! We huppelen en springen op onze step en zwaaien met onze armen als zotten! “Hoe is het met jullie?”, vraagt Danny. Iedereen roept in koor “GOED!” De sfeer zat er direct in. Na een tweetal pieken is het tijd voor de Speed Step. Hierin moeten we, zoals het woord al zegt, heel snel op en neer onze step gaan. Ernaast, erboven, erachter, ervoor. We springen en huppelen op en van de step tot we er bijna bij neervallen. Op naar de laatste piek! Het is tijd om ALLES te geven! Maar na 50 minuten zuchten, puffen en vooral veel zweten mogen we een matje nemen en dan is het tijd voor de stretch. Fieuw!

HET RESULTAAT VAN ONZE TEST
We hebben soms wat gesukkeld met de choreografie, maar dat maakte deze les zeker niet minder leuk. Bodysteps is een erg energieke les die zeker en vast zijn naam waar maakt! We voelen het vet verbranden terwijl we bezig zijn met de workout. Precies zoals het moet dus!

EEN EXTRA TIP VAN ONZE INSTRUCTEUR
Danny Galle: “Gevorderd of niet, Bodystep is voor iedereen. We beginnen met gemakkelijke basispassen en na een tweetal lessen kun je gegarandeerd volgen!”

ZELF PROBEREN?
Wij testten Bodystep uit in Bennies Fit4Life in Brugge (F. Van Ackerpromenade). De les Bodystep vindt iedere woensdagavond plaats van 20u30 tot 21u30 en iedere vrijdagochtend van 9u15 tot 10u15. Of zoek gewoon een les bij jou in de buurt op www.lesmills.com.

FRANCESCA LUTTERS