Stijlicoon Alexa Chung kondigt samenwerking met Marks & Spencer aan

124

De samenwerking werd Archive by Alexa gedoopt en bevat collectiestukken die Alexa Chung koos uit het archief van de Britse modeketen Marks & Spencer. Het gaat om het eerste project uit de ‘M&S &’ reeks; een serie unieke en exclusieve collecties in samenwerking met enkele van de meest opwindende ontwerpers, merken & stijliconen van het moment.

 

Alexa en het M&S ontwerpteam beheerden en kozen de 31-delige damescollectie zorgvuldig uit en brachten zo archiefstukken weer tot leven voor 2016. Met nieuwe, moderne fabricages en een vernieuwd kleurenpalet werd eeneigentijdse damescollectie tot stand gebracht. De promotiecampagne wordt gelanceerd in april. Alexa zelf zal instaan voor de creatieve sfeer en richting.

alexa2

Alexa Chung: “Ik heb Marks & Spencer altijd een warm hart toegedragen. Ik ben zo blij te kunnen meewerken aan dit bijzonder en uniek project. Het was ontroerend om terug te blikken op de Britse mode en sociale geschiedenis die zo kenmerkend is voor M&S.”

alexa3

Steve Rowe, Executive Director of General Merchandise bij Marks & Spencer, voegt eraan toe: “Ons bedrijfsarchief volledig voor Alexa openstellen was een bijzonder leerrijke ervaring. Marks & Spencer kent een lange geschiedenis, en een hoogwaardig ontwerp heeft altijd vooropgestaan. Met onze expertise en klassieke ontwerpen en Alexa’s unieke stijlbenadering moesten we dus niet lang nadenken over een samenwerking. Het resultaat is een nieuwe damescollectie, beheerd door Alexa, diep verankerd in ons erfgoed.”

De 31-delige collectie komt uit in april 2016 en zal verkrijgbaar zijn in Brussel en online op www.marksandspencer.com. Geïnteresseerde klanten kunnen zich inschrijven op www.marksandspencer.eu/en_BE/alexachung om vóór de lancering meer informatie en updates over de samenwerking te ontvangen.