Met haar eigen Astrid Black Label voor Zeb bewijst Astrid Coppens dat ze een fastionista pur sang is, met een groot gevoel voor trends zonder – vooral sinds ze ook moeder werd – het comfort en de draagbaarheid uit het oog te verliezen. Ook fan van haar stijl? Ze deelt met ons haar ultieme fashion tips!

1. Little black dress

“Elke vrouw moet een little black dress in haar kledingkast hebben. Een stijlvol en ideaal kledingstuk voor momenten waarop je geen inspiratie hebt. Het is bovendien geschikt voor uiteenlopende gelegenheden: van een evenement, lunch- en dinerafspraak tot een begrafenis.”

2. Investeer in een designertas

“Ook een leuke handtas vind ik een echte must en dat mag gerust van een designerlabel zijn. Zelf ben ik fan van de nieuwe Yves Saint Laurent.”

3. Sneakers én laarzen

“Ook een tof paar sneakers en een elegant paar laarzen mag niet ontbreken. Je kan ze chic of casual dragen. Een mooi zwart hemdjurkje in combinatie met sneakers of een jeans met overknee laarzen, het kan allemaal.”

4. Koop de juiste maat

“Koop je kleding niet te klein. Houd er rekening mee dat je misschien niet bij elk merk dezelfde maat hebt. De mode van strak en kort is voorbij. Een hemd vind ik eleganter wanneer het wat losser hangt. Wanneer ik een jeansbroek koop, stel ik mezelf altijd de vraag ‘kan ik hier 12 uur mee in een vliegtuig zitten?’. Is het antwoord ‘neen’, dan ga ik voor een grotere maat.”

5. Volg enkel de trends die je zelf mooi vindt

“Volg trends niet blindelings. Ik volg enkel de trends die ik mooi vind. Ik heb het gevoel dat mensen zich te veel laten leiden door influencers. Die worden betaald om bepaalde stukken te dragen. De rest van de wereld denkt dan dat het trendy is en volgt zomaar.”

6. Vermijd grote logo’s

“Ik ben geen fan van al die grote logo’s. Givenchy, Dior en Gucci vind ik prachtige merken, maar dat hoeft er niet in grote letters op te staan. Dat vind ik niet zo klassevol.”

Lees ook ons interview met Astrid Coppens: “Ik heb een zalige relatie en een fantastisch kind, dát is luxe”

Tekst: Laura Claessens – foto: Zeb