Shoppen… het is de voornaamste guilty pleasure van de meeste vrouwen (en sommige mannen). Maar je hoeft zeker geen pakken geld uit te geven om er stijlvol en classy uit te zien. Een leuke outfit moet niet duur zijn en dit bewijzen we met volgende tips.

1. Koop tijdloos en neutraal

Misschien hebben we deze tip wel afgesnoept van Jani, but basics first! In plaats van modetrends op de voet te volgen, is het beter om een aantal tijdloze stukken in jouw kleerkast te hebben. Denk maar aan een donkere skinny jeans en een zwarte jurk. Probeer zeker ook een one colour outfit (helemaal wit of zwart?) uit, zo oog je direct een stuk chiquer.

2. Go thrift shopping

Voor je merkkleding helemaal afschrijft, kan je beroep doen op tweedehandswinkels. Bovendien kan je ook op online outlets vaak nog kleren kopen tegen -70%!

3. Te veel en te grote logo’s

Het dragen van merkkleding waarop het logo te zien is, dient vaak als een fashion statement. Maar verschillende merken dragen waarop elk logo van elk kledingstuk duidelijk en te groot zichtbaar is, komt vaak chaotisch over. Wees geen persoonlijk reclamebord van het modemerk, maar focus liever op één blikvanger.

4. Perfecte pasvorm

De kleren maken de man en dit kunnen we beslist letterlijk nemen. Koop kleding die je perfect past, met andere woorden: geen te lange broekspijpen of te losse jurken. Strijk ook even de plooien glad voordat je de deur uitgaat. Daarnaast kunnen kledingstukken gemaakt van zijde of tweed jouw outfit duurder laten lijken.

5. Koop slim

Aan het einde van een seizoen hangen de nieuwe trends al in de winkel. Zo moet zomerkleding eind augustus vaak al plaats ruimen voor de eerste winterjassen. Hierdoor worden ze aan een lagere prijs aangeboden. Reden te meer om juist dan op koopjesjacht te gaan.

6. The finishing touch

Wil je jouw outfit nog even opleuken? Vergeet dan zeker de accessoires niet. Zo kan je door het kiezen van de juiste handtas, sieraden (niet te veel!), een riem of neksjaaltje een simpele jeansbroek er al een stuk stijlvoller doen uitzien. Kies voor een stevige handtas die haar vorm niet verliest en die makkelijk te matchenis met jouw schoenen.

Denk bij de volgende solden zeker aan onze tips!

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto’s: Getty Images